Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: «Φουλ επίθεση» στο εξωτερικό

Η Profile συνεχίζει και φέτος την εστίαση της ανάπτυξής της στις αγορές του εξωτερικού και μάλιστα με ιδιοπαραγόμενα προϊόντα στο χώρο του investment management και του banking.

Profile: «Φουλ επίθεση» στο εξωτερικό
Η Profile συνεχίζει και φέτος την εστίαση της ανάπτυξής της στις αγορές του εξωτερικού και μάλιστα με ιδιοπαραγόμενα προϊόντα στο χώρο του investment management και του banking.

Το γραφείο της εταιρείας στη Γενεύη «ωριμάζει» και αρχίζει να αποδίδει σημαντικά, το Σεπτέμβριο του 2011 άνοιξε γραφείο στο Ντουμπάι που θα αποτελέσει βάση διεκδίκησης εργασιών για 16 χώρες, προ τριμήνου ξεκίνησε το γραφείο στο Λονδίνο, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς αναμένεται να ανοίξει γραφείο στη Σιγκαπούρη.

Σήμερα, οι εργασίες του εξωτερικού υπερβαίνουν το 30% του συνόλου και η εστίαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές θα αποδώσει ακόμη μεγαλύτερους καρπούς κυρίως σε βάθος χρόνου.

Σε ότι αφορά τώρα την πορεία των εργασιών στο εσωτερικό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χαρ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι «έχουμε μεγάλη εγκατεστημένη βάση και καλά συμβόλαια, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις από την κρίση να είναι σχετικά περιορισμένες» και σε ότι αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ «αν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να ανοίγουν και τα έργα. Είμαστε τοποθετημένοι σ’ αυτή την αγορά και θα διεκδικήσουμε επιλεκτικά διαγωνισμούς σε έργα που μας ενδιαφέρουν, σε έργα δηλαδή που διαθέτουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορούν να αποβούν κερδοφόρα για μας».

Αύξηση κεφαλαίου αν και εφόσον...

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Profile αποφάσισε την ακύρωση των 165.381 εκ των 209.926 ιδίων μετοχών, με αποτέλεσμα το σύνολο των μετοχών της εισηγμένης να περιοριστεί στις 11.912.193.

Επιπλέον, ψηφίστηκε η δυνατότητα απόκτησης έως και ενός εκατομμυρίου νέων ιδίων μετοχών κατά τους επόμενους 24 μήνες, σε εύρος τιμών μεταξύ 0,30 και 4 ευρώ.

Τέλος, αποφασίστηκε η μη διανομή μερίσματος, αλλά και η παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά την επόμενη πενταετία έως και 5,3 εκατ. ευρώ (όσο το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου).

Σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο, το business plan τις εταιρείας μπορεί να αναπτυχθεί με ίδια κεφάλαια. Για να αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες από την αγορά για την κάλυψή της και θα αποσκοπεί στο να επιταχυνθεί η υλοποίηση του υπάρχοντος business plan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v