Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχωνεύσεις θυγατρικών στον όμιλο Πειραιώς

Την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσής με απορρόφηση της ”Πειραιώς Οικονομικών Μελετών και Συμβουλών” από την ”ΕΤΒΑ Finance Παροχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών”, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα απορροφήσει την κατά 100% θυγατρική της Redfin.

Συγχωνεύσεις θυγατρικών στον όμιλο Πειραιώς
Την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσής με απορρόφηση της ”Πειραιώς Οικονομικών Μελετών και Συμβουλών” από την ”ΕΤΒΑ Finance Παροχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών”, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των θυγατρικών εταιριών της Τράπεζας Πειραιώς, ”Πειραιώς Οικονομικών Μελετών και Συμβουλών” και ”ΕΤΒΑ Finance Παροχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών” στις συνεδριάσεις τους την 27η Δεκεμβρίου 2004 αποφάσισαν την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσής τους, με απορρόφηση πρώτης από τη δεύτερη.

Ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31.12.2004, η δε σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο εταιριών θα καθορισθεί μετά την εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων τους από τους Ορκωτούς Ελεγκτές.

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 24 Δεκεμβρίου αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας Πειραιώς Redfin.



Ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31.12.2004.

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η συγχώνευση πραγματοποιείται χωρίς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, δεδομένου ότι η καθαρή θέση της απορροφώμενης εταιρίας δεν υπερβαίνει το 5% της καθαρής θέσης της απορροφώσας Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v