Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Σύμβαση sale & lease back με Πειραιώς

Δεκαετή σύμβαση ”sale and lease back” ύψους 8 εκατ. ευρώ υπέγραψε το Ιατρικό Αθηνών με την Πειραιώς Leasing για την κλινική Ψυχικού, σκοπεύοντας στην εκμετάλλευση της εμπορικής αξίας της ακίνητης περιουσίας και στην αύξηση της ρευστότητας.

Ιατρικό: Σύμβαση sale & lease back με Πειραιώς
Το ”Ιατρικό Αθηνών” υπέγραψε 10ετή σύμβαση sale and lease back ύψους 8 εκατ. ευρώ για το ακίνητο της κλινικής Ψυχικού με την Πειραιώς Leasing.



Η κίνηση αυτή είχε ως σκοπό να αυξήσει τη ρευστότητα της εταιρίας, εκμεταλλευόμενη την πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει και την αντίστοιχη σημαντική υπεραξία που έχει προκύψει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Ιατρικό Αθηνών έχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, η εμπορική αξία του οποίου υπερβαίνει το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, καθώς τα νοσοκομεία- υποκαταστήματα που διαχειρίζεται είναι ιδιόκτητα. Μετά τη σημαντική άνοδο της εμπορικής αξίας αυτών των περιουσιακών στοιχείων, η κίνηση sale και lease back ενός υποκαταστήματος (εκ των 9 που διαθέτει σήμερα), της κλινικής Ψυχικού, βοηθάει σημαντικά την εταιρία, καθώς εκτός της αύξησης της ρευστότητας οδηγεί σε σημαντικά έκτακτα κέρδη και αύξηση των ιδίων κεφαλαίων.

Σημειώνεται ότι η μέθοδος του sale και lease back χρησιμοποιείται συχνά σαν τρόπος αύξησης ρευστότητας από μεγάλες εταιρίες του κλάδου παροχής υπηρεσιών υγείας διεθνώς, δεδομένων των πλεονεκτημάτων που προσφέρει.

Τέλος το Ιατρικό Αθηνών διατηρεί το δικαίωμα στο τέλος της πρώτης τριετίας, εφόσον το επιθυμεί, να επαναφέρει την κυριότητα του ακινήτου σ’ αυτήν, προκαταβάλλοντας τότε τα υπολειπόμενα μισθώματα και τερματίζοντας νωρίτερα τη σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v