Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πουλά μια ακόμη θυγατρική εξωτερικού

Πωλητήριο σε ένα ακόμη από τα τιμαλφή, δηλαδή σε κάποια τις θυγατρικές του εξωτερικού προτίθεται να βάλει ο ΟΤΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες χρηματοροές για την εξυπηρέτηση του δανεισμού.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Πουλά μια ακόμη θυγατρική εξωτερικού
Πωλητήριο σε ένα ακόμη από τα τιμαλφή, δηλαδή σε κάποια τις θυγατρικές του εξωτερικού, προτίθεται να βάλει το επόμενο διάστημα, ο ΟΤΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες χρηματοροές για την εξυπηρέτηση του δανεισμού του.

Το πρόβλημα χρηματοδότησης του δανεισμού, αφορά στην κάλυψη των αναγκών των επόμενων ετών, αφού για την τρέχουσα χρονιά η ρευστότητα του ΟΤΕ ανέρχεται σε 1,4 δσ. ευρώ, ποσό που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του για φέτος. Το γεγονός όμως ότι ο ΟΤΕ μέσα στην επόμενη διετία θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 3,1 δισ. ευρώ καθιστά τουλάχιστον απαραίτητη την αύξηση της ρευστότητάς του.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε ότι την προηγούμενη χρονιά επιδεινώθηκαν ραγδαία οι οικονομικές συνθήκες σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ, ενώ η επίπτωση ήταν εξαιρετικά μεγάλη ειδικά στην ελληνική αγορά ωστόσο ο Οργανισμός κατάφερε να πετύχει επιδόσεις που υπό τις παρούσες συνθήκες κρίνονται εντυπωσιακές. Ενδεικτικό είναι ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν μόλις σε ποσοστό 8,1%.

Όχι σε περικοπή επενδύσεων

Αναφερόμενος στις προκλήσεις του 2012, ο κ. Τσαμάζ στάθηκε ιδιαίτερα στην επίπτωση που θα έχουν στα έσοδα του Οργανισμού, οι μειώσεις στα τέλη τερματισμού της κινητής, ενώ σημείωσε ότι απαιτούνται δραστικά μέτρα που θα εξασφαλίσουν μείωση του κόστους και ικανές χρηματορροές, χωρίς να χρειαστεί ο Οργανισμός να περικόψει επενδύσεις.

Περιγράφοντας προς τους μετόχους την φιλοσοφία με την οποία προτίθεται να κινηθεί ο ΟΤΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να γίνει ο ΟΤΕ περισσότερο πελατοκεντρικός.

Αναφορικά με την παροχή έκτακτης αμοιβής στους εργαζομένους του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης τονίστηκε ότι η Διοίκηση επιβραβεύοντας την συμβολή των εργαζομένων της στην ανθεκτική πορεία του ΟΤΕ προχώρησε στην παροχή bonus, ανάλογα με την ατομική τους απόδοση και τη συμβολή τους στην πορεία της εταιρείας.

Την έκτακτη αμοιβή θα λάβει το 94% των εργαζομένων στον ΟΤΕ, δηλαδή όλοι όσοι είχαν επίπεδο αξιολόγησης ικανοποιητικό και άνω.

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την μεταφορά λειτουργικών μονάδων του ΟΤΕ σε νέο κτίριο στην Παιανία, κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά της ΟΜΕ – ΟΤΕ, η οποία κάνει λόγο για πάρτι που συνεχίζεται, ο κ Τσαμάζ τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθούν κάτω από την ίδια στέγη υπηρεσίες που ήταν μοιρασμένες σε διαφορετικά κτίρια σε ολόκληρη την Αθήνα, προκειμένου να επιτευχθεί βελτιωμένη λειτουργικότητα, καλύτερη διοίκηση και μειωμένα έξοδα διαχείρισης.

Επίσης υποστήριξε ότι ο Οργανισμός δεν διέθετε ακίνητο που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες αυτές.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2011 και την εκλογή του νέου ενδεκαμελές Δ.Σ. του ΟΤΕ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια Γ.Σ. του Οργανισμού που συνήλθε σήμερα 15 Ιουνίου.

Ειδικότερα, εκλέχθηκε, το ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, για τριετή θητεία, λόγω λήξης της θητείας του υπάρχοντος, και ορίστηκαν τα ανεξάρτητα μέλη αυτού. Σημειώνεται ότι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου παρέμεινε ίδια με αυτή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Μιχαήλ Τσαμάζ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό μέλος
Δημήτριος Τζουγανάτος Αντιπρόεδρος –
Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
Klaus Muller Μη Εκτελεστικό μέλος
Kevin Copp Εκτελεστικό μέλος
Claudia Nemat Μη εκτελεστικό μέλος
Ευστάθιος Ανέστης Μη εκτελεστικό μέλος
Νικόλαος Καραμούζης Μη εκτελεστικό μέλος
Μιχαήλ Μπλέτσας Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Ταμπούρλος Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Βασίλειος Φoυρλής Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Timotheus Hottges Μη εκτελεστικό μέλος 

Ορίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, τα ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κκ. Π. Ταμπούρλος, Δ. Τζουγανάτος, και Β. Φoυρλής, τα οποία αποτελούσαν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και κατά τη θητεία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, η Γ.Σ. ενέκρινε την υλοποίηση της σύμβασης ανεξαρτήτων υπηρεσιών του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΤΕ, και τους όρους Συμφωνιών Συμμετοχής (Participation Agreements) μεταξύ αφενός της ΟΤΕ  και των θυγατρικών της (COSMOTE Ελλάδος, ΑΜC, GLOBUL, COSMOTE ROMANIA, ROMTELECOM) και αφετέρου της BUYIN S.A. και εκχωρήθηκαν οι σχετικές αρμοδιότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v