Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στην τελική ευθεία το deal με Alcan

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το deal για την εξαγορά από τον όμιλο Μυτιληναίου του μεριδίου της Alcan στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ”euro2day.gr, έχουν ολοκληρωθεί οι προφορικές διαπραγματεύσεις και έχουν κλείσει τα περισσότερα θέματα που αφορούν στην εξαγορά.

Μυτιληναίος: Στην τελική ευθεία το deal με Alcan
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το deal για την εξαγορά από τον όμιλο Μυτιληναίου του μεριδίου της Alcan στην Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Έπειτα από ένα πεντάμηνο περίπου ανιχνευτικών κινήσεων, συζητήσεων και επαφών, που καλύφθηκαν από απόλυτη μυστικότητα, ο καναδικός κολοσσός, που είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός μέτοχος της ΑτΕ, φαίνεται να καταλήγει τελικά στον όμιλο Μυτιληναίου, για την ομαλή διαδοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του ”euro2day.gr”, έχουν ολοκληρωθεί οι προφορικές διαπραγματεύσεις, έχουν κλείσει τα περισσότερα θέματα που αφορούν στην εξαγορά και ήδη είναι σε διαμόρφωση το τελικό κείμενο της συμφωνίας για να μπουν οι υπογραφές από τα δύο μέρη.

Ουσιαστικά πρόκειται για τυπική, νομική διαδικασία, που δεν εμπεριέχει εκπλήξεις, συνεπώς δεν αποκλείεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις πολύ σύντομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος Μυτιληναίου ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του μεριδίου της Alcan.

Η δεύτερη εταιρεία ήταν η πολυεθνική Glencore. Στην αρχική φάση της διαδικασίας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο όμιλος της S&B, ο οποίος τελικά δεν προχώρησε στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς.

Ωστόσο, παραμένει ζωηρό το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή στο επιχειρηματικό σχήμα που θα αναλάβει την ΑτΕ, είτε σε μειοψηφικό μετοχικό επίπεδο είτε και με άλλους τρόπους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v