Intralot: Ανέλαβε τα τυχερά παιχνίδια στη Μόσχα

Την αποκλειστική διοργάνωση των τυχερών παιχνιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας απέκτησε η Intralot, σε συνεργασία με τον μαλαισιανό όμιλο Tanjong.

Intralot: Ανέλαβε τα τυχερά παιχνίδια στη Μόσχα
Την αποκλειστική διοργάνωση των τυχερών παιχνιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας απέκτησε η Intralot, σε συνεργασία με τον μαλαισιανό όμιλο Tanjong.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δύο εταιρίες θα αναλάβουν από κοινού το management, ενώ θα αποκτήσουν και συμμετοχή κατά 49% στην εταιρία Yuvenga που έχει την αποκλειστική άδεια διαχείρισης on-line τυχερών παιχνιδιών της ”Moscow Olympic Lottery” για την ευρύτερη περιοχή της Μόσχας.

Για την οργάνωση της ”Moscow Olympic Lottery” η συνολική επένδυση θα ανέλθει στα 16 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, την οποία θα αναλάβουν εξ ημισείας η Intralot και η Tanjong και περιλαμβάνει την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου on-line συστήματος της Intralot.

Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει την σταδιακή εγκατάσταση τερματικών Coronis σε 3.000 σημεία πώλησης, καθώς και την πλατφόρμα λογισμικού LOTOS για τη διεξαγωγή παιχνιδιών αριθμολαχείων, ΚΙΝΟ, ΜΠΙΝΓΚΟ και στιγμιαίων.

Για την προμήθεια της τεχνολογικής υποδομής και τις υπηρεσίες διαχείρισης, οι Intralot και Tanjong θα αμείβονται με ποσοστό επί του συνολικού τζίρου των παιχνιδιών.

Το υπόλοιπο 51% της εταιρίας διαχείρισης της Moscow Olympic Lottery ανήκει σε σημαντικούς επιχειρηματικούς φορείς της Ρωσίας με δραστηριότητα στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και αεροναυπηγικής.

Η άδεια λειτουργίας για τη Moscow Olympic Lottery δόθηκε από την Κυβέρνηση της Μόσχας και έχει διάρκεια μέχρι το 2013, με δικαίωμα αποκλειστικότητας μέχρι και το 2008. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο β’ εξάμηνο του 2005.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, μέρος των εσόδων της ”Moscow Olympic Lottery” διατίθεται στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας και στο Δήμο της Μόσχας για έργα υποδομής της πόλης και την ενίσχυση του αθλητισμού.

Η ευρύτερη περιοχή της Μόσχας έχει 15 εκατομμύρια πληθυσμό και αποτελεί την πλέον ανεπτυγμένη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς οι κάτοικοι της Μόσχας διαθέτουν υψηλό εισόδημα σε συνδυασμό με ένα ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η Intralot και η Tanjong ίδρυσαν κοινή εταιρία ειδικού σκοπού για το έργο αυτό. Η εταιρία Tanjong είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και ο ευρύτερος όμιλος δραστηριοποιείται στους κλάδους της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των τυχερών παιχνιδιών –μέσω της Pan Malaysian Pools, φορέα διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών στη Μαλαισία- και της ψυχαγωγίας.

Πρόσφατα εγκαινίασε τη μεγάλη επένδυση της στο Tropical Theme Park του Βερολίνου, του οποίου έχει αναλάβει και τη διαχείριση, ενώ στον όμιλο ανήκει και το Εκθεσιακό Κέντρο του Λονδίνου.

Η συνεργασία με την Intralot στη Μόσχα αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα επέκτασης της συνεργασίας αυτής στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, το έργο αποτελεί επίσης ένα ισχυρό εφαλτήριο για την επέκταση της Intralot και της Tanjong σε παν-ρωσικό επίπεδο, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου της χώρας για την ίδρυση εθνικού οργανισμού τυχερών παιχνιδιών για όλη τη ρωσική επικράτεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v