Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Quest: Πρώτο μέλημα η ρευστότητα

«Αν η χώρα τα καταφέρει, εμείς αισιοδοξούμε πως θα τα πάμε καλύτερα από τις άλλες εταιρείες.» δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων εταιρείας ο πρόεδρος της Quest Holdings κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Quest: Πρώτο μέλημα η ρευστότητα
«Αν η χώρα τα καταφέρει, εμείς αισιοδοξούμε πως θα τα πάμε καλύτερα από τις άλλες εταιρείες. Είμαστε καλά τοποθετημένοι στην αγορά, αλλά δεν παύει να μας ανησυχεί το γενικότερο κλίμα», δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο πρόεδρος της Quest Holdings κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Ο όμιλος παλεύει μέσα στο γενικότερο περιβάλλον να αυξήσει τη ρευστότητά του και να διατηρήσει την κερδοφορία του, κάνοντας οικονομίες όπου μπορεί, χωρίς όμως οι εξοικονομήσεις αυτές να καταστρέψουν τον ιστό του ομίλου».

Να σημειωθεί πως η Quest Holdings διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο, καθώς τα διαθέσιμά του είναι σαφώς περισσότερα από το σύνολο του τραπεζικού του δανεισμού. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο όμιλος αναμένει για το σύνολο της φετινής χρονιάς λίγο χαμηλότερες πωλήσεις από πέρυσι, ενώ στόχοι του είναι η διατήρηση -όσο αυτό γίνεται- της περυσινής κερδοφορίας και η κυρίως η αύξηση της ρευστότητας.

Στη δραστηριότητα χονδρικής πώλησης (Infoquest Technologies), επιχειρείται μια συνειδητή συγκράτηση των πωλήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν επισφάλειες σε μια αγορά χαμηλών περιθωρίων κέρδους, και να βελτιωθεί η ρευστότητα.

Σαφώς ικανοποιητικά δουλεύει το κομμάτι των προϊόντων της Apple, ενώ στην θυγατρική εταιρεία ταχυμεταφορών ACS ακολουθείται μια συντηρητική πολιτική με στόχο τη διατήρηση των μεριδίων και τη βελτίωση της ρευστότητας.

Στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι επενδύσεις; συνεχίζονται μεν αλλά με πολύ προσεκτικά βήματα, καθώς το management δεν πιστεύει πως αξίζει τον κόπο τέτοιες επενδύσεις να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια (γενικότερα, τίθεται το θέμα της τραπεζικής χρηματοδότησης).

Ειδικότερα τώρα για τη δραστηριότητα των έργων πληροφορικής (θυγατρική εταιρεία Unisystems), έμφαση πλέον έχει δοθεί στην ανάληψη έργων από το εξωτερικό. Ήδη μέσω Βρυξελλών υλοποιείται γύρω στο 10% των εργασιών της εταιρείας και ήδη έχουν ξεκινήσει σοβαρές προσπάθειες προκειμένου σε βάθος χρόνου, ο όμιλος να μπορέσει να αναλάβει πολύ περισσότερα έργα στο εξωτερικό.

Επιστροφή κεφαλαίου-Ακύρωση ιδίων μετοχών

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε, μεταξύ άλλων:
α) Την ακύρωση 636.019 ιδίων μετοχών της εταιρείας.
β) Την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 0,20 ευρώ ανά μετοχή, προκειμένου αυτά να επιστραφούν στους μετόχους (είναι η πολλοστή φορά που η Quest Holdings επιστρέφει κεφάλαια στους μετόχους της).
γ) Τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών μέσα στην επόμενη διετία σε εύρος τιμών από 0,01 έως 2,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v