Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: Τι συζητάμε με την Telefonica

”Όσα είπε ο κ. Βερελής για το θέμα της Telefonica βρίσκονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι γίνονται διερευνητικές επαφές για συνεργασία σε σειρά θεμάτων. Ποια θυγατρική κλείνει, τα σχέδια για Cosmorom και Cosmote. Πώς προχωρά η εθελουσία έξοδος, πώς εξελίσσονται οι σχέσεις με την ΕΕΤΤ.

Βουρλούμης: Τι συζητάμε με την Telefonica
του Σταμάτη Ζαχαρού

”Όσα είπε ο κ. Βερελής για το θέμα της Telefonica βρίσκονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας”, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους.

”Με την Telefonica συζητάμε, καθώς μας απασχολούν κοινά προβλήματα όπως η εθελουσία έξοδος, η ανάπτυξη της εταιρίας και η ευρυζωνικότητα. Μας συνδέει στενή φιλία με τον πρόεδρο της εταιρίας”, δήλωσε ο κ. Βουρλούμης, συμπληρώνοντας πως ”πολλές φορές έχω φέρει κόσμο από την Telefonica να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη της εταιρίας. Επ’ ουδενί όμως δεν συζητάμε θέματα που έχουν σχέση με τη μετοχική συνεργασία”.

Εκτίμησε όμως ότι κανένας σοβαρός επενδυτής ”δεν θα περιοριζόταν στην απόκτηση ποσοστού του 15% και σαθρού management”, αλλά θα ήθελε τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας.

Ο κ. Βουρλούμης δήλωσε παράλληλα πως ”η πρώτη εταιρία που θα κλείσουμε είναι η Hellas Com”, προσθέτοντας ωστόσο πως ”δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο”.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Cosmorom ο κ. Βουρλούμης είπε ότι είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά λόγω της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ιδιαίτερα βαρύνουσα ήταν η σημασία της δήλωσης ότι ”όσο περνάει ο καιρός το παράθυρο ευκαιρίας για επένδυση στην Cosmorom μικραίνει και θα υπάρξει ένα σημείο από το οποίο και μετά μπορεί να μην αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στην επένδυση”.

Ερωτηθείς για το θέμα της ενδεχόμενης απορρόφησης της Cosmote ο κ. Βουρλούμης είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο ”θέλουμε να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας, δεν έχουμε όμως στόχο να την απορροφήσουμε και να περιορίσουμε την αυτοτέλειά της”.

Μιλώντας για το θέμα της εθελουσίας εξόδου, είπε ότι ”την εθελουσία τη θέλουμε εμείς, τη θέλουν οι εργαζόμενοι, ενώ αναγκαία τη θεωρεί και η κυβέρνηση”, επιμένοντας παράλληλα στη δέσμευσή του ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ετοιμάσει το σχέδιο και θα το έχουν δώσει στους εργαζομένους.

Σχολίασε πάντως πως αν δεν τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα θα ευθύνονται παράγοντες που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Επίσης, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι θα αποσχίσει το εκπαιδευτικό κέντρο του ΟΤΕ και θα το εισφέρει σε νέα εταιρία.

Μιλώντας για τον ανταγωνισμό, το νομικό επιτελείο του Οργανισμού είπε ότι ο ΟΤΕ θέλει μια σωστά ρυθμισμένη αγορά, με σωστούς ανταγωνιστές, ”επετέθη” όμως και στην ΕΕΤΤ λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει υποκοστολογήσει τον ΟΤΕ και έχει φέρει τα τιμολόγια χονδρικής του σε επίπεδα αγορών που είναι απελευθερωμένες εδώ και δέκα χρόνια.

Αναφερόμενος στα ΔΛΠ που πρέπει να υιοθετήσει ο ΟΤΕ ο κ. Αϊβάζης, γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών θεμάτων του Οργανισμού, είπε ότι θα αποτυπωθούν λογιστικά όλες οι επιπτώσεις της εθελουσίας το 2005, εάν αυτή πραγματοποιηθεί.

Τέλος, για μια ακόμη φορά η διοίκηση του Οργανισμού έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα της ευρυζωνικότητας και είπε ότι από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2004 όλες οι αιτήσεις που θα γίνονται για συνδέσεις ADSL θα γίνονται δεκτές, καθώς υπάρχει πλέον μεγάλη διαθεσιμότητα.

Στόχος του ΟΤΕ δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης, γενικός τεχνικός διευθυντής, είναι να υπάρξουν 430-630 χιλιάδες νέες συνδέσεις στο τέλος του 2005 αυξάνοντας σημαντικά τη διείσδυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v