Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Η στρατηγική και οι προοπτικές 2004-2007

Τη στρατηγική της, αλλά και τις προοπτικές για την περίοδο 2004–2007 ανέπτυξε χθες η διοίκηση της Intracom σε συνάντηση που είχε με αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως θα εισέλθει στην αγορά των τηλεπικοινωνιών μέσω εξαγοράς. Πώς σχολιάζουν Εθνική, Marfin, Π&Κ, Σίγμα και Proton.

Intracom: Η στρατηγική και οι προοπτικές 2004-2007
Τη στρατηγική της, αλλά και τις προοπτικές για την περίοδο 2004–2007 ανέπτυξε χθες η διοίκηση της Intracom σε συνάντηση που είχε με τους θεσμικούς επενδυτές. Πώς σχολιάζουν Εθνική, Marfin, Π&Κ και Proton.

Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου θα προχωρήσει η Σίγμα εάν -όπως επισημαίνει- η διοίκηση επιτύχει τους στόχους της.

Ειδικότερα και όσον αφορά στο 2005, η διοίκηση της Intracom ανέφερε πως ο κύκλος εργασιών θα υποχωρήσει κατά 2% στα 625 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 1% στα 118 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να παρουσιάσουν υποχώρηση 13% και να κατέλθουν στα 44 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η Marfin Analysis, που σημειώνει πως εκτός από τα EBITDA (τα οποία κατά τις δικές της προβλέψεις θα έφταναν στα 128 εκατ. ευρώ), τα υπόλοιπα μεγέθη είναι ανάλογα των προβλέψεών της.

Το ίδιο διάστημα η συνεισφορά του ΟΤΕ στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της Intracom αναμένεται να υποχωρήσει από 48% που ήταν στο 2003 στο 33%, με τις εξαγωγές όμως να αποτελούν το 46% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Για το 2005 η διοίκηση εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει αύξηση 2,4% και θα φτάσει στα 640 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 12,7% στα 133 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων να παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση της τάξεως του 45%, καθώς προβλέπει ότι θα ανέλθουν στα 35 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το 2006, οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να παρουσιάσουν 9,4% αύξηση και να φτάσουν στα 673 εκατ. ευρώ, για να ανέλθουν στο περίπου 1 δισ. ευρώ το 2007.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis, περίπου 200 εκατ. ευρώ από το σύνολο του τζίρου του 2007 θα είναι αποτέλεσμα των συνεργειών που θα προκύψουν από εξαγορές που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο όμιλος της Intracom, ενώ συμπληρώνει πως οι εξαγορές θα χρηματοδοτηθούν από συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και δανεισμού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε πως όσον αφορά στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση του κόστους κατά 28 εκατ. ευρώ το 2004 και κατά 35 εκατ. ευρώ το 2005.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities σημειώνει πως σε περίπτωση που η Intracom καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της διοίκησης, τότε θα αναθεωρήσει σημαντικά την τιμή-στόχο στα 5,34 ευρώ, από τα 4,13 ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της εταιρίας θα διαπραγματεύεται 11,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 (από 15,8 φορές τώρα).

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, στόχος της διοίκησης είναι η μείωση του προσωπικού κατά 800 άτομα, που όπως επισημαίνει είναι υψηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ υπενθυμίζει πως αύριο (22/12) λήγει η περίοδος για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως όσον αφορά στον κύκλο εργασιών η διοίκηση θα δώσει έμφαση στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας την παρουσίαση της εταιρίας αναφέρει πως ήταν καλά εμπεριστατωμένη, επισημαίνοντας πως έχει αυξήσει σημαντικά το επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ διοίκησης και αναλυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο η Π&Κ συνιστά αύξηση θέσεων, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 4,5 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Το ανεκτέλεστο της εταιρίας, όπως αναφέρει η Proton Securities, ανέρχεται στα 580 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η Intracom εξασφάλισε νέο συμβόλαιο με τον ΟΤΕ για την περίοδο 2005-2007.

Η Proton Securities παράλληλα επισημαίνει πως οι στόχοι της διοίκησης (εκτός από εκείνους που αφορούν στο 2005) φαίνονται εφικτοί, ενώ συμπληρώνει πως όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας θα εισέλθει στην αγορά της τηλεφωνίας, πιθανότατα μέσω κάποιας εξαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v