Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Olympic Catering: Με 98,74% η Everest

Στο 98,74% από 74,73% της Olympic Catering διαθέτει πλέον άμεσα η Everest και έμμεσα η MIG, μετά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στις 30/5 που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας.

Olympic Catering: Με 98,74% η Everest
Στο 98,74% από 74,73% της Olympic Catering διαθέτει πλέον άμεσα η Everest και έμμεσα η MIG, μετά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στις 30/5 που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας.

To ποσοστό της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες διαμορφώθηκε την ίδια ημερομηνία σε 0,49%, έναντι ποσοστού 10,37%, που κατείχε πριν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Υπενθυμίζεται ότι η Olympic Catering εντάχθηκε στην Κατηγορία Επιτήρησης από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 λόγω των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων.

Την 23.05.2012 ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η οποία αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την 27.12.2011 και η οποία προέβλεπε την έκδοση 13.915.000 νέων κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 και τιμή έκδοσης  1,25.

Η εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καλύφθηκε πλήρως και είχε ως αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας να ενισχυθούν κατά το συνολικό ποσό των 17.394 χιλ.

Παρά την ως άνω σημαντική ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας, αυτά παραμένουν αρνητικά, κυρίως ως αποτέλεσμα του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και της επίδρασής του στο χώρο των αερομεταφορών όπου η Εταιρεία δραστηριοποιείται.

Η Εταιρεία εφαρμόζει ευρύ πρόγραμμα περιστολής του κόστους και εξορθολογισμού των διαδικασιών της, προκειμένου να προσαρμόσει τη λειτουργία της στις νέες συνθήκες της αγοράς. Περαιτέρω, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των πωλήσεών της, ενώ είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα επαναδιαπραγμάτευσης σημαντικών συμβάσεων με τρίτους.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας βρίσκεται σε διαδικασία οριστικοποίησης νέων ενδεδειγμένων ενεργειών για την κάλυψη των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της, προκειμένου η Εταιρεία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υφιστάμενη νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v