Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Τι ειπώθηκε στο conference call για το Q1

Στο 1,3 δισ. ευρώ ανήλθαν οι εκροές καταθέσεων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους σύμφωνα τις αναφορές της Εθνικής στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

ΕΤΕ: Τι ειπώθηκε στο conference call για το Q1
Στο 1,3 δισ. ευρώ ανήλθαν οι εκροές καταθέσεων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους σύμφωνα τις αναφορές της Εθνικής στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους, με τη διοίκηση της τράπεζας να τονίζει ότι η αβεβαιότητα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν έχει βοηθήσει στο θέμα των καταθέσεων.

Η ΕΤΕ στο τέλος του πρώτου τριμήνου εμφανίζει 6% μείωση στις καταθέσεις στην εγχώρια αγορά από 41,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011 στα 39 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα εξήγησε ότι οι πολιτικές εξελίξεις έχουν προσθέσει επιπρόσθετη πίεση, η οποία ωστόσο εκτιμάται ότι θα μειωθεί μετά τις νέες εκλογές.

Στα 25-26 δισ. ευρώ η εξάρτηση από την ΕΚΤ, ενώ από το μηχανισμό ELA το αντίστοιχο μέγεθος στα 6-7 δισ. ευρώ με το συνολικό ποσό να προσεγγίζει τα 32 δισ. ευρώ από 31,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011.

Η πρόσφατη εισροή κεφαλαίων από το ΤΧΣ θα επιτρέψει στην Τράπεζα να εξαλείψει την άντληση ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του μηχανισμού Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας (ELA).

Τα κεφάλαια core tier 1 διαμορφώθηκαν στα 4 δισ. ευρώ με το δείκτη στο 6,4% ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ξεπερνάει το 8% στο 8,1%. Το συνολικό ποσό από το ΤΧΣ τοποθετείται στα 7,4 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τι διοίκηση της ΕΤΕ, μετά τις εκλογές θα γίνουν γνωστοί οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ το τελικό ποσό που θα χρειαστεί η ΕΤΕ για την ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι ακόμη γνωστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v