Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜIG: Στα 1,7 δισ. η καθαρή θέση του ομίλου

Ο όμιλος της MIG ανακοίνωσε ενοποιημένες πωλήσεις τριμήνου, €320,4 εκατ. Η Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου βρίσκεται στα €1,7 δισ αντιπροσωπεύοντας NAV €2,22 ανά μετοχή

ΜIG: Στα 1,7 δισ. η καθαρή θέση του ομίλου
Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2012. Ο όμιλος ανακοίνωσε ενοποιημένες πωλήσεις τριμήνου, €320,4 εκατ. Τα μικτά κέρδη βρίσκονται στα €23,9 εκατ. και η ενοποιημένη καθαρή ζημία της περιόδου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών υπολογίζεται σε €81,6 εκατ.

Σε εταιρικό επίπεδο, οι ζημίες μετά από φόρους έφθασαν σε €9,1 εκατ. Η Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου βρίσκεται στα €1,7 δισ. αντιπροσωπεύοντας NAV €2,22 ανά μετοχή. Τέλος, τα τρέχοντα επίπεδα ρευστών διαθεσίμων σε εταιρικό επίπεδο φθάνουν τα €135,9 εκατ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2012, συνέχισε να επηρεάζεται από την οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα καθώς και από την εποχικότητα που επιδρά στην πλειοψηφία των εταιρειών της MIG. Το πρώτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά από τα δυσμενέστερα τρίμηνα του έτους για τις περισσότερες από τις εταιρείες του Ομίλου, πολλές από τις οποίες έχουν δραστηριότητες με υψηλή εποχικότητα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εταιρείες του ομίλου, διατήρησαν την ηγετική θέση στα μερίδια αγοράς και βελτιστοποίησαν περαιτέρω το κόστος τους, αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Κύρια στοιχεία αποτελεσμάτων

• Ενοποιημένες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο €320,4 εκατ.

• Μικτά κέρδη πρώτου τριμήνου €23,9 εκατ.

• Σε εταιρικό επίπεδο οι ζημίες τριμήνου μετά από φόρους €9,1 εκατ.

• Σε επίπεδο ομίλου η ενοποιημένη ζημία τριμήνου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών από συνεχιζόμενες και μη δραστηριότητες, υπολογίζεται σε €81,6 εκατ.

• Η Καθαρή Θέση του Ομίλου βρίσκεται στα €1,7 δισ ή €2,22 ανά μετοχή και τα υφιστάμενα ρευστά διαθέσιμα της εταιρείας ανέρχονται σε €135,9 εκατ.

• Η MIG πραγματοποιεί σε επίπεδο ομίλου συζητήσεις για την αναδιάρθρωση δανείων όλων των εταιρειών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν

• Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δάνειου ύψους έως και €660.281.301 που θα πραγματοποιηθεί σε δύο τμήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v