Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση στα κέρδη 9μήνου (+ 10%) από Jumbo

Αύξηση 15% στις πωλήσεις και 10% στα κέρδη, παρουσίασε η εταιρία Jumbo, για εννεάμηνο από τον Ιούλιο 2001 έως και Μάρτιο 2002. Η εταιρία έχει επιλεγεί ως ο επίσημος κατασκευαστής και διακινητής παιχνιδιών του 2004.

Αύξηση στα κέρδη 9μήνου (+ 10%) από Jumbo
Τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία του oμίλου Jumbo έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά η δημοσιοποίηση των λογιστικών καταστάσεων εννεαμήνου που αφορούν την οικονομική χρήση του διαστήματος Ιούλιος 2001 έως και Μάρτιο 2002.



Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι λογιστικές καταστάσεις αναδεικνύουν όχι μόνο την εντυπωσιακή –με βάση τις σημερινές συνθήκες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου- αύξηση των πωλήσεων κατά 15% αλλά και τη βελτίωση κατά 10% (στα 5,7 δις δρχ.) της προ φόρων κερδοφορίας σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου της λιανικής.

Επιπρόσθετα, η Jumbo Α.Ε.Ε. έχει από καιρό ξεκαθαρίσει πλήρως το χαρτοφυλάκιο χρεωγράφων, χωρίς να επιβαρύνει τους μετόχους της και έχει ορθολογικοποιήσει σε μέγιστο βαθμό τη διαχείριση των χρηματικών της διαθεσίμων προς ωφελεία των μετόχων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Jumbo συνεχίζει χωρίς καθυστέρηση το επενδυτικό της πρόγραμμα το οποίο μόνο για τη φετινή χρονιά ανέρχεται σε 9 δισ. δρχ. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας 6 νέων καταστημάτων.

Ηδη το ιδιόκτητο κατάστημα του Αγρινίου εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής ενώ μόλις ξεκίνησε τις εργασίες του και το κατάστημα της Λάρισας και η υποδοχή του υπήρξε εντυπωσιακή. Επόμενες κινήσεις, εντός του έτους, αφορούν τη λειτουργία νέων καταστημάτων στη Ρόδο, τα Ιωάννινα και την Καβάλα όπως επίσης και ακόμη ένα κατάστημα στην Κύπρο.

Σημειώνεται, ότι για το 2002 η Jumbo σχεδιάζει την επέκτασή της στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Η επιλογή του ”Φοίβου και της Αθηνάς”, ως επίσημες μασκώτ για την Ολυμπιάδα του 2004, έχει δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για την Jumbo. Ηδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση κατασκευής και λειτουργίας των νέων υπερσύγχρονων αποθηκών στα Οινόφυτα Αττικής, που θα στεγάσουν τα ολυμπιακά προϊόντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι η Jumbo έχει –κατόπιν διαγωνισμού- επιλεγεί ως ο επίσημος κατασκευαστής και διακινητής όλων των παιχνιδιών που θα έχουν τη μορφή του ”Φοίβου και της Αθηνάς” γεγονός που συνεπάγεται, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, στην αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 1,7 δισ. δρχ. για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τα πρώτα παιχνίδια με την μορφή της Μασκώτ 2004 αναμένεται να διατεθούν στην ελληνική αγορά το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v