Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή: Βαρόμετρο οι εκλογές και για την ΑΜΚ

Στόχος της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου είναι η όσο το δυνατόν «μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,8 δισ. ευρώ», τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου Χρήστος Στυλιανίδης.

Λαϊκή: Βαρόμετρο οι εκλογές και για την ΑΜΚ
Στόχος της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου είναι η όσο το δυνατόν «μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,8 δισ. ευρώ», τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου στους αναλυτές.

Ωστόσο, είπε, πως παρόλο που έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές (Κύπριους, Έλληνες και ξένους) το βαρόμετρο που θα κρίνει τις εξελίξεις είναι οι ελληνικές εκλογές τις 17ης Ιουνίου, καθώς η κυπριακή οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα επηρεάζεται από την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας.

«Ελπίζουμε ότι θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση τόσο οικονομικά όσο και πολιτική στην Ελλάδα. Εάν συμβεί σε συνδυασμό ότι η Κύπρος είναι μία μικρή και ευέλικτη οικονομία εκτιμάμε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μας θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή ενίσχυση ο όμιλος της Λαϊκής Τράπεζας θα αξιοποιήσει και μία σειρά από άλλα χρηματοοικονομικά εργαλεία όπως η επαναγορά υβριδικών τίτλων, τιτλοποίηση, cocos κ.ά.

Καταθέσεις

Η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι η νέα διοικητική ομάδα εργάζεται πυρετωδώς με στόχο την θωράκιση του ομίλου και την αναδιάρθρωση των εργασιών στην ευάλωτη ελληνική τραπεζική αγορά.

Σε ερώτηση αναλυτή εάν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαίου και ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, σημειώθηκε αύξηση καταθέσεων εξαιτίας της εκροής από τις ελληνικές τράπεζες, τα στελέχη απάντησαν:

«Ενώ από τον Ιανουάριο και μετά υπήρξε μικρή αλλά μείωση καταθέσεων, τον τελευταίο μήνα σημειώθηκε σταθεροποίηση, με τη διαφορά ότι μετακινήθηκαν καταθέσεις από το καταστήματα της Ελλάδας προς τα καταστήματα της κυπριακής αγοράς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v