Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS Πληροφορική: Παρουσίαση του MLS Talk & Write

Η εφαρμογή αναγνώρισης συνεχούς λόγου MLS Talk & Write, η οποία αποτελεί το πρώτο προϊόν της συνεργασίας της MLS Πληροφορική με την PHILIPS Speech Processing, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη τύπου.

MLS Πληροφορική: Παρουσίαση του MLS Talk & Write
Η εφαρμογή αναγνώρισης συνεχούς λόγου MLS Talk & Write, η οποία αποτελεί το πρώτο προϊόν της συνεργασίας της MLS Πληροφορική με την PHILIPS Speech Processing, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Ιωάννης Καματάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS Πληροφορική, με τον οποίο ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στις τεχνολογικές πρωτιές που έχει κατακτήσει η εταιρία και στην προσήλωσή της στην καινοτομία.

Επίσης αναφέρθηκε στις προοπτικές της συνεργασίας με τη PHILIPS, όπου όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ”η απαρχή της συνεργασίας μας με τη PHILIPS πιστεύουμε ότι θα συμπέσει με την ουσιαστική προσπάθεια της εταιρίας για επέκταση στις αγορές της Ευρώπης”, καθώς ”η Ελληνική αγορά θα λειτουργήσει πιλοτικά για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σκοπεύουμε μετά από μία περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας για 2-3 μήνες στην ελληνική αγορά και εφόσον τα μηνύματα που θα λάβουμε είναι θετικά, να επεκταθούμε και σε άλλες αγορές”.

Η MLS ανέπτυξε την εφαρμογή αναγνώρισης συνεχούς λόγου MLS Talk & WriteTM, χρησιμοποιώντας την παγκοσμίως καταξιωμένη μηχανή της PHILIPS, η οποία ήδη υποστηρίζει 23 γλώσσες και διαλέκτους.

Σημειώνεται, ότι η PHILIPS μέχρι τώρα απευθυνόταν αποκλειστικά στην επαγγελματική αγορά, ωστόσο με το MLS Talk & WriteTM αναπτύχθηκε εφαρμογή υπαγόρευσης γενικού περιεχομένου που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, χρησιμοποιώντας τη μηχανή τελευταίας γενιάς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Heribert Wutte, Διευθυντής Τεχνολογίας & Στρατηγικού Marketing της PHILIPS Speech Processing. O κ. Wutte, αφού έκανε σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής και στην πρωτοκαθεδρία της PHILIPS παγκοσμίως στον συγκεκριμένο τομέα, εξέφρασε την υπερηφάνειά του και την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την έκδοση της εφαρμογής αναγνώρισης συνεχούς λόγου στα Ελληνικά με την τεχνολογία της PHILIPS.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ”Βλέπουμε έναν κόσμο στον οποίο η αναγνώριση συνεχούς λόγου χρησιμοποιείται ως η συνιστώμενη μέθοδος για τη δημιουργία κειμένων και μέσα σε αυτόν τον κόσμο θέλουμε να είμαστε ο κύριος προμηθευτής της τεχνολογίας αναγνώρισης συνεχούς λόγου”.

Η συνέντευξη τύπου συνεχίστηκε με τον κ. Ιωάννη Νικολαίδη, Διευθυντή του Τομέα Γλωσσικής Τεχνολογίας της MLS Πληροφορική, να κάνει ζωντανή παρουσίαση του ελληνικού φωνητικού κειμενογράφου MLS Talk & WriteTM. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να υπαγορεύσει τα κείμενά του στον υπολογιστή άμεσα και γρήγορα. Η εφαρμογή MLS Talk & WriteTM δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να γράφει ελληνικά μιλώντας στο PC του. Το MLS Talk & WriteTM μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο αποτελεσματικά στη δουλειά και στο σπίτι.

Ο χρήστης μπορεί να μιλήσει φυσικά, χωρίς παύσεις και την ίδια στιγμή βλέπει το λόγο του να μετατρέπεται σε κείμενο με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Η εφαρμογή ενσωματώνεται πλήρως στο MS Word 97, 2000, XP, 2003 καθώς και στο Outlook 97, 2000, XP, 2003. Περιλαμβάνει μικρόφωνο προηγμένης τεχνολογίας PLANTRONICS που επιτρέπει τη βέλτιστη απόδοση της εφαρμογής, ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον. Τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι:

Αμεσότητα: Ο χρήστης εκφωνεί τα κείμενά του στον υπολογιστή και το MLS Talk & WriteTM μετατρέπει ταυτόχρονα τα λεγόμενά του σε γραπτό κείμενο.

Ευκολία: Ο χρήστης ανοίγει το Word και ξεκινάει την υπαγόρευση. Το MLS Talk & WriteTM τον ”καταλαβαίνει” αμέσως, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση.

Πιστότητα: Χάρη στην υπεροχή της τεχνολογίας PHILIPS, το MLS Talk & WriteTM μπορεί να αποτυπώσει το λόγο σε ηλεκτρονικό κείμενο με πιστότητα 99%.

Δυνατότητα προσθήκης νέων λέξεων: Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει τις δικές του λέξεις, όπως ονόματα προϊόντων και εταιριών αλλά και ξένες λέξεις γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες, με απλό και φιλικό τρόπο.

Λεξιλόγιο: Διαθέτει ένα πολύ ευρύ λεξιλόγιο που ξεπερνά τις 510.000 λέξεις, καθιστώντας εφικτή την υπαγόρευση διαφορετικών ειδών κειμένου

Φιλικότητα: Ο χρήστης μπορεί να υπαγορεύσει τα κείμενά του και τα e-mail του απευθείας στο Microsoft Word ή στο Outlook.

Ταχύτητα: Ο χρήστης μπορεί να ”γράψει” τα κείμενά του στον υπολογιστή με πολύ μεγάλη ταχύτητα μιλώντας φυσικά και χωρίς παύσεις.

Η τιμή πώλησης του MLS Talk & Write είναι 118 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το προιόν διατίθεται από αλυσίδες καταστημάτων υψηλής τεχνολογίας, καταστήματα υπολογιστών, hypermarkets, βιβλιοπωλεία, και καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με τον κ. Παναγιώτη Χριστοδουλίδη, Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, να παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον MLS Navigator, την ελληνική εφαρμογή αυτόματης πλοήγησης.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση δύο νέων μοντέλων, του οικονομικότερου MLS NAV168MT που περιλαμβάνει το Pocket PC Mio 168 και του MLS NAV100GPS, που απευθύνεται στους κατόχους κάθε τύπου Pocket PC που θέλουν να αποκτήσουν πλοήγηση, ανακοινώθηκε το μοντέλο MLS NAV2020Qtek, το οποίο είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο με αυτόματη πλοήγηση στην Ελλάδα, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Αποτελεί την ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να έχουν κινητό τηλέφωνο με κάμερα, αυτόματο πλοηγό και υπολογιστή παλάμης όλα σε μια και μόνο συσκευή. Ο πανίσχυρος επεξεργαστής και η σύνδεση Bluetooth καθιστούν το σύστημα έναν ολοκληρωμένο φορητό πλοηγό που δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση στο αυτοκίνητο παρέχοντας όμως όλες τις δυνατότητες της αυτόματης πλοήγησης.

Το σύστημα σας πλοηγεί σε Αθήνα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο ενώ σύντομα αναμένεται το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο το οποίο οι χρήστες θα αποκτήσουν δωρεάν.

Στην συσκευασία του προϊόντος εκτός από το κινητό τηλέφωνο - Pocket PC Qtek2020, περιλαμβάνεται o bluetooth GPS δέκτης, SD κάρτα 32 MB με την εφαρμογή και τους χάρτες, οικιακός φορτιστής και φορτιστής αυτοκινήτου για το Qtek2020 και τον GPS δέκτη και βάση στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v