Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών

Στα 350 εκατ. ευρώ αναμένει η διοίκηση του ομίλου Fourlis να ανέλθει ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2004, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια παρουσίασης του ομίλου στην ΕΘΕ, σήμερα 15 Δεκεμβρίου.Τι εκτιμά η ΒΕΤΑ ΑΧΕ.

Fourlis: Παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών
Στα 350 εκατ. ευρώ αναμένει η διοίκηση του ομίλου Fourlis να ανέλθει ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2004, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια παρουσίασης του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, σήμερα 15 Δεκεμβρίου.

Την παρουσίαση του ομίλου έκανε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλός της κ. Βασίλης Φουρλής.

Ο κ. Φουρλής παρουσίασε τη στρατηγική του ομίλου και τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004, μετά και την ολοκλήρωση της πώλησης του 21,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Π. Κωτσόβολος στο Dixons Group.

Ο όμιλος Fourlis παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα.

Ο κύκλος εργασιών για το 2004 αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 350 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο όμιλος Κωτσόβολος, τα οικονομικά στοιχεία του οποίου για τη χρήση 2004 θα ενοποιηθούν με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Τα οικονομικά στοιχεία εννεαμήνου 2003 συμπεριλαμβάνουν τον όμιλο Π. Κωτσόβολος με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης.

Τα στοιχεία εννεαμήνου 2003 που παρατίθενται, τροποποιήθηκαν ούτως ώστε να είναι αναλόγως συγκρίσιμα με τα στοιχεία εννεαμήνου 2004, δηλαδή να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση ενοποίησης του ομίλου Π. Κωτσόβολος και στις δύο οικονομικές περιόδους.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 244,7 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 45,5% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2003 (168,2 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το μικτό κέρδος έφθασε τα 71,7 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 65,6% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2003 (43,3 εκατομμύρια ευρώ).

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 65,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003, φτάνοντας τα 22,2 εκατομμύρια ευρώ (13,4 εκατομμύρια ευρώ το εννεάμηνο του 2003).

Επιπλέον, τα κέρδη από πώληση συμμετοχών και χρεογράφων (υπεραξία πώλησης της Π. Κωτσόβολος) ανήλθαν σε 16,4 εκατομμύρια ευρώ.

Συνέπεια των ανωτέρω είναι ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 26,2 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με κέρδη 1,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η βελτίωση των πωλήσεων αλλά και του μικτού κέρδους οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ωρίμανση των νέων δραστηριοτήτων ΙΚΕΑ και Intersport, με το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ της Αθήνας να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2004, αλλά και στη βελτίωση των αντίστοιχων μεγεθών της χονδρικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Εξάλλου, θετική χαρακτηρίζει η ΒΕΤΑ ΑΧΕ την πρόθεση του Φουρλή να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη (growth) όπως το ΙΚΕΑ, την Intersport και την κινητή τηλεφωνία.

Στην ανάλυση της χρηματιστηριακής που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση της Φουρλής στην ΕΘΕ, εκτιμάται ότι η εταιρία διαπραγματεύεται 18,3 φορές τα εκτιμώμενα για το 2004 κέρδη και 11,8 φορές τον δείκτη EV/EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v