Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δεν υπάρχουν οφειλές προς ΛΑΓΗΕ

Ανακριβή χαρακτηρίζει η ΔΕΗ σημερινά δημοσιεύματα για οφειλές προς τον ΛΑΓΗΕ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τον ΛΑΓΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΠΑ αλλά και ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί σημείωσαν μείωση τον Απρίλιο.

ΔΕΗ: Δεν υπάρχουν οφειλές προς ΛΑΓΗΕ
Ανακριβή χαρακτηρίζει η ΔΕΗ σημερινά δημοσιεύματα για οφειλές προς τον ΛΑΓΗΕ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) - συμπεριλαμβανομένου και του τέλους λιγνίτη 2/MWh - και τη ΔΕΠΑ.

Σημειώνει ακόμα, ότι με δεδομένη τη μη ύπαρξη οφειλών της ΔΕΗ προς το ΛΑΓΗΕ, τα οποιαδήποτε θέματα ρευστότητας και οφειλών προς τρίτους του ΛΑΓΗΕ δεν έχουν σχέση με τη ΔΕΗ

Η  ΔΕΗ διευκρινίζει ότι η αναφορά δημοσιεύματος στον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ) ως δήθεν «η νέα θυγατρική της ΔΕΗ» είναι ανακριβής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4001/2011, και μετά την απόσχιση του Κλάδου Μεταφοράς της ΔΕΗ, η πάντοτε υπό τον έλεγχο του Δημοσίου τελούσα (πρώην) «ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ» μετεξελίχθηκε δυνάμει του Ν. 4001/2011 στην εταιρία με την επωνυμία «ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΛΑΓΗΕ) ΑΕ, η οποία εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου με αρμοδιότητα τη λειτουργία της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Δυνάμει του ίδιου νόμου δημιουργήθηκε η εταιρία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΑΔΜΗΕ)», η οποία αποτελεί 100% μεν θυγατρική της ΔΕΗ, λειτουργούσα όμως ως πλήρως ανεξάρτητη εταιρία, η οποία ανέλαβε και τις δραστηριότητες του πρώην ΔΕΣΜΗΕ που αφορούν την ανάπτυξη και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η παραπάνω εταιρία δεν πρέπει και δεν μπορεί να συγχέεται με την «ΛΑΓΗΕ Α.Ε.».

Τέλος,  σημειώνει ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί πελατών της ΔΕΗ σημείωσαν μείωση τον Απρίλιο, καθώς, όπως έχει ήδη επισημανθεί στην από 20.04 ανακοίνωση της Εταιρείας, η αύξηση του ρυθμού των αποκοπών από το Μάρτιο οδήγησε σε βελτίωση του ρυθμού είσπραξης των λογαριασμών.

Η είσπραξη από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) για το Μάρτιο ανήλθε σε 205 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v