Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε έργο στο Κατάρ συμμετέχει η J&P Αβαξ

Την κατασκευή έργου συνολικού προϋπολογισμού 104,3 εκατ. ευρώ ανέλαβε στο Κατάρ η J&P ΑΒΑΞ, μέσω της συμμετοχής της στην κοινοπραξία Joannou & Paraskevaides, όπου μετέχει κατά 25%. Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή νοσοκομείου και υπόγειου parking. Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη η Marfin Analysis.

Σε έργο στο Κατάρ συμμετέχει η J&P Αβαξ
Την κατασκευή έργου προϋπολογισμού 104,3 εκατ. ευρώ ανέλαβε στο Κατάρ η J&P ΑΒΑΞ, μέσω της συμμετοχής της στην κοινοπραξία Joannou & Paraskevaides, όπου μετέχει κατά 25%.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή των κτιρίων του νοσοκομείου σε επίπεδο κλειστού κελύφους που περιλαμβάνει τις εκσκαφές, τις χωματουργικές εργασίες και τις κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα τόσο των κτιρίων του νοσοκομείου όσο και της Σήραγγας Δικτύων που ενώνει το νοσοκομείο με το Κεντρικό Συγκρότημα Παραγωγής Ενέργειας, τις μονώσεις οροφών, την αντικεραυνική προστασία και τις εξωτερικές τοιχοδομές, καλύψεις, υαλοπετάσματα, θύρες και υαλοστάσια.

Ακόμα, η J&P ΑΒΑΞ αναλαμβάνει την πλήρη κατασκευή του Υπόγειου Οβάλ Σταθμού Αυτοκινήτων 556 θέσεων, ο οποίος θα κατασκευαστεί μέσα στον ελλειπτικό ανισόπεδο κόμβο που κατασκευάζεται μπροστά από το Νοσοκομείο.

Η προθεσμία κατασκευής του έργου είναι 620 ημέρες.

Η Marfin Analysis, σε σχετικό flash note, χαρακτηρίζει την εξέλιξη θετική για την κατασκευαστική εταιρία, καθώς -όπως επισημαίνει- ενδυναμώνει το ανεκτέλεστο της αφενός και αφετέρου διαφοροποιεί την κατασκευαστική της δραστηριότητα σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως με βάση τις εκτιμήσεις της το ανεκτέλεστο της J&P Άβαξ στην παρούσα φάση διαμορφώνεται στα 550 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας την αναλογία ανεκτέλεστου προς πωλήσεις στο 1,1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v