Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Κεφαλαιακή ενίσχυση 333 εκατ.

Από την προαιρετική πρόταση για την απόκτηση υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης και την κατά μέσο όρο αποδοχής της κατά 66%, η Alpha Bank αναμένεται να σημειώσει κέρδος 333 εκατ. ευρώ.

Alpha: Κεφαλαιακή ενίσχυση 333 εκατ.
Ενίσχυση των κύριων στοιχείων των βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier I) κατά περίπου 333 εκατ. θα σημειώσει η Alpha Bank μετά την προαιρετική πρόταση για την απόκτηση υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης και την κατά μέσο όρο αποδοχή της κατά 66%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank αναφέρεται:

Σε συνέχεια της από 20 Απριλίου 2012 ανακοίνωσής της, η Alpha Group Limited (ο «Προτείνων») ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα της πρόσκλησής της προς τους κατόχους (οι «Κάτοχοι Τίτλων») υφιστάμενων τίτλων βασικών ιδίων κεφαλαίων (οι «Τίτλοι Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων») (Tier One Securities), υφιστάμενων τίτλων κύριων στοιχείων συμπληρωματικών ιδίων κεφαλαίων (οι «Τίτλοι Κύριων Στοιχείων Συμπληρωματικών Ιδίων Κεφαλαίων») (Upper Tier II Securities) και υφιστάμενων τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (οι «Τίτλοι Μειωμένης Εξασφάλισης» (Lower Tier II Securities) και, από κοινού οι «Τίτλοι» ), τα χαρακτηριστικά των οποίων παρατίθενται κατωτέρω, για αγορά των Τίτλων από τον Προτείνοντα με καταβολή τοις μετρητοίς (οι «Προτάσεις»).

Οι Προτάσεις απευθύνθηκαν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο από 20 Απριλίου 2012 πληροφοριακό σημείωμα (το «Πληροφοριακό Σημείωμα») (Tender Offer Memorandum), που συνέταξε ο Προτείνων, ενώ η ισχύς τους παρήλθε στις 4 Μαΐου 2012, στις 5 μ.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Με την ολοκλήρωση των Προτάσεων και την κατά μέσο όρο αποδοχή τους σε ποσοστό ύψους 66%, ο Όμιλος αναμένεται να πραγματοποιήσει κέρδος και συνακόλουθα να επιτύχει επαύξηση των κυρίων στοιχείων των Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) κατά περίπου 333 εκατ. ευρώ και του αντίστοιχου δείκτη κατά 74 μονάδες βάσης.

Η σχετική πληρωμή της τιμής επαναγοράς και των δεδουλευμένων ποσών (Accrued Payment) (εφόσον υφίστανται) στους κατόχους τίτλων, των οποίων οι τίτλοι έγιναν αποδεκτοί για αγορά, θα γίνει κατά την ημερομηνία διακανονισμού.

Η 10η Μαΐου 2012 αναμένεται να είναι η ημερομηνία διακανονισμού.

***Τα αναλυτικά αποτελέσματα προαιρετικής προτάσεως για την απόκτηση υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως από την Alpha Bank δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v