Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόοδος: Δεν ενημερώνει η διοίκηση τους μετόχους

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Πρόοδος, τη διεξαγωγή της οποίας ζήτησαν μέτοχοι με ποσοστό 19,8%. Η διοίκηση της επενδυτικής εταιρίας, αρνήθηκε να δώσει τις πληροφορίες που ζήτησε η Laxey Partners!

Πρόοδος: Δεν ενημερώνει η διοίκηση τους μετόχους
του Δημήτρη Γλύστρα

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιείται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η έκτακτη γενική συνέλευση της ”Πρόοδος ΑΕΕΧ”, την διεξαγωγή της οποίας ζήτησαν μέτοχοι με ποσοστό 19,8%.

Παραμένει σε εκκρεμότητα ο προσδιορισμός της ακριβούς απαρτίας.

Η βρετανική επενδυτική εταιρία Laxey Partners, που είναι μέτοχος της ”Πρόοδος” με ποσοστό που υπερβαίνει το 5%, μέσω των εκπροσώπων της επανέλαβε το αίτημά της προς το ΔΣ για παροχή πληροφοριών στο πλαίσιο, όπως επεσήμαναν, των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΔΣ της ”Πρόοδος”, κ. Αντώνης Μπίμπας, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση χαρακτήρισε ως ”συκοφαντίες” τα όσα ζητά η Laxey (σσ. δηλαδή τις... πληροφορίες), προσθέτοντας ότι ”δείχνουν συμπεριφορά μετόχων οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για το συμφέρον τη εταιρίας”.

Να σημειωθεί, ότι οι εκπρόσωποι της Laxey κατά την ομιλία τους διεκόπησαν πλείστες όσες φορές από τους παρισταμένους ενώ εν συνεχεία σημειώθηκαν αποχωρήσεις μετόχων, οι οποίοι αγανακτισμένοι έκαναν λόγο για ”κλακαδόρους”.

Αυτήν την ώρα, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις των ομιλητών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει ψηφοφορία, πριν την οποία θα πρέπει να έχει οριστικά επιλυθεί το θέμα των νομίμως παρισταμένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v