Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικάζεται το πρώην Δ.Σ. της ΔΕΗ για Λαύριο-ΜΕΤΚΑ

Σε δίκη ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων παραπέμπει ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών τον πρόεδρο και δέκα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, για το διαγωνισμό της νέας μονάδας στο Λαύριο που ανατέθηκε στη ΜΕΤΚΑ. Τι απαντά η ΔΕΗ.

Δικάζεται το πρώην Δ.Σ. της ΔΕΗ για Λαύριο-ΜΕΤΚΑ
της Χρύσας Λιάγγου

Σε δίκη ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων παραπέμπει ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών τον πρόεδρο και δέκα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.

Εμφανίζονται κατηγορούμενοι για την υπόθεση που αφορά σε διαγωνισμό για τη νέα μονάδα της ΔΕΗ στο Λαύριο, έργο που ανατέθηκε στην εταιρία ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος 194 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο, όταν είχε ασκηθεί σε βάρος των 11 μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Εφετείο Αθηνών, λόγω του ότι δύο εκ των κατηγορουμένων μελών του Δ.Σ., και συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννης Μάνος και η Ελευθερία Τσαμαδού, έχουν την ιδιότητα του δικηγόρου.

Με κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσουν κατηγορούμενοι για απιστία οι κύριοι Δ. Παπούλιας (πρόεδρος), Στέργιος Νέζης (διευθύνων σύμβουλος), Βασίλης Αβραμίδης, Αθανάσιος Μαντζαρίδης, Μαρία Σουάνι, Λ. Μπουγιούκας, Μιλτιάδης Γαργαρέτας, Απ. Θεοδωροόπουλος, Ιωάννης Μάνος, Β. Τραπεζάνογλου και Ελευθερία Τσαμαδού.

Την ποινική δίωξη σε βάρος τους είχε ασκήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθ. Θεοδωροπούλου, στην οποία είχε ανατεθεί η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσίευμα του Τύπου.

* Τι απαντά η ΔΕΗ

Η διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες, αφού, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της μέχρι σήμερα δεν έχει επιδοθεί στους κατηγορουμένους κλητήριο θέσπισμα, επισημαίνει ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Επιχείρησης ελήφθησαν με πλήρη διαφάνεια, μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και εξυπηρέτησαν κατά τρόπο άριστο τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Επιχείρησης.

Σημειώνει ακόμη ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και είναι βέβαιη ότι όλα τα παραπάνω θα καταδειχθούν κατά απόλυτο τρόπο μέσω της δικαστικής οδού.

* Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΕΗ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v