Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Κόκκαλης: ”Δεν αποχωρώ από την Intracom” (upd)

”Δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να αποχωρήσω από την εταιρία” δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. και μεγαλομέτοχος της Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης. Η Γ.Σ. αποφάσισε τη μη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, ύψους 0,10 ευρώ, προερχόμενου από τη διάθεση του μεριδίου στην Panafon Vodafone. ”Είσοδο” στην αγορά επικοινωνιών προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Δεληγιάννης.

Σ. Κόκκαλης: ”Δεν αποχωρώ από την Intracom” (upd)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Τη μη επιστροφή χρημάτων στους μετόχους, όπως είχε εισηγηθεί παλαιότερα, πρότεινε στη σημερινή (9/12) β’ επαναληπτική γενική συνέλευση το διοικητικό συμβούλιο της Intracom.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρίας πρότεινε να μην προχωρήσουν στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, για την ισόποση επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, προκειμένου τα κεφάλαια αυτά να τοποθετηθούν στην εταιρία ώστε να ισχυροποιηθεί και να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις της επιχειρηματικής ανάπτυξης που επιβάλλονται.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της Intracom είχε προτείνει την επιστροφή μέρους της υπεραξίας, ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, από την πώληση του μεριδίου στην Panafon Vodafone.

”Δεν είmαι καθόλου διατεθειμένος να αποχωρήσω από αυτήν την εταιρία” δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Intracom και μεγαλομέτοχος της εταιρίας κ. Σωκράτης Κόκκαλης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όσους διαδίδουν τέτοιου τύπου πληροφορίες.

”Στηρίζω απόλυτα τη νέα διοίκηση και παρά το γεγονός ότι η απόφαση για τη μη μείωση του κεφαλαίου και την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους πλήττει περισσότερο εμένα. Θεωρώ πως ό,τι μέσα έχουμε πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε για να μείνει η εταιρία ισχυρή στον χώρο”, δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα της Cosmorom και των υποχρεώσεων που έχει απέναντι στην Intracom, ο κ. Κόκκαλης χρησιμοποίησε διπλωματική γλώσσα, λέγοντας ότι ”αναγκαστήκαμε να πάμε στη διαιτησία για την Cosmorom”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ”στο πλαίσιο μιας σωστής συναλλακτικής πρακτικής θα πρέπει να βρούμε μια λύση στο θέμα πριν λήξει η διαιτησία”.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας και φυσικά την αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού.

”Στα πλαίσια της ανάπτυξης των τηλεφωνίας, ήρθε η ώρα να κάνουμε, είτε μόνοι μας είτε με κάποιον πάροχο, την είσοδό μας στην αγορά των επικοινωνιών, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες πάνω σε ευρυζωνικά δίκτυα τα οποία θα δημιουργήσουμε”, είπε ο κ. Δεληγιάννης.

Επ’ ευκαιρία της γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom, κ. Δεληγιάννης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης, ενώ τόνισε την ανάγκη μετεξέλιξης της εταιρίας, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις, υπονοώντας φυσικά, μεταξύ άλλων, και την ανάγκη περικοπής προσωπικού.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα χωρίζονται και πάλι σε τρεις πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας αφορά στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα και τον αναλαμβάνει ο κ. Μάνος, ο δεύτερος στις υπηρεσίες και τα συστήματα πληροφορικής με υπεύθυνο τον κ. Μπουχώρη και ο τρίτος αφορά στα αμυντικά συστήματα με υπεύθυνο τον κ. Τρουλινό.

----H ανακοίνωση της Intracom για τη γενική συνέλευση

”Η INTRACOM είναι η μοναδική ελληνική εταιρία στο χώρο της τεχνολογίας με πραγματικά διεθνή χαρακτήρα. Οι πωλήσεις της στο εξωτερικό αντιπροσωπεύουν για το τρέχον έτος το 45% του τζίρου και φέρνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της INTRACOM σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο. Η διεθνής επέκταση περιλαμβάνει τη ΝΑ Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Στόχος μας είναι την επόμενη τριετία ο Όμιλος INTRACOM να ξεπεράσει σε ετήσιες πωλήσεις το € 1 δις”, υπογράμμισε στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Δεληγιάννης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM τόνισε ακόμη ότι η εταιρία έχει έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς ανάμεσα στις εταιρίες τεχνολογικής κατεύθυνσης που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και συγκριτικά με ομοειδείς εταιρίες διεθνώς, και ότι επιτεύχθηκαν οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν στις αρχές του 2004, συγκροτώντας μία ισχυρή αφετηρία ανάπτυξης.

Ο κ. Γ. Δεληγιάννης διευκρίνισε ότι με την ολοκλήρωση της εσωτερικής αναδιοργάνωσης η εταιρία αναπτύσσεται στους εξής τομείς δραστηριότητας:

* Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα (Telecom Systems), για την παραγωγή τηλεπικοινωνιακών προϊόντων της INTRACOM με αντικείμενο την ευρυζωνική πρόσβαση και την παροχή περιεχομένου μέσα από ευρυζωνικά δίκτυα που απευθύνονται σε μία παγκόσμια αγορά € 15 δις, με ρυθμούς ανάπτυξης που αγγίζουν το 20% ετησίως.

* Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες (Services & Operations), αναφορικά με Ολοκλήρωση Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, Λογισμικό, Outsourcing και Διαχείριση Λειτουργιών. Η εταιρία είναι ήδη, με διαφορά, η μεγαλύτερη σε αυτό το χώρο στην Ελλάδα και ένας από τους βασικότερους προμηθευτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Οργανισμών, μέσω της δραστηριότητάς της στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Επόμενος στόχος είναι η εδραίωση της INTRACOM ανάμεσα στους τρεις μεγαλύτερους παίκτες στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Στον τομέα αυτό η εταιρία, παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, αποφάσισε επίσης τη δραστηριοποίησή της στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είτε σε συνεργασία με υπάρχοντες παρόχους, είτε ακόμη και αυτόνομα. Ο κ. Γ. Δεληγιάννης επισήμανε σχετικά: ”Προκειμένου να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες που βασίζονται στη σύγκλιση επικοινωνιών και πληροφορικής, οφείλουμε να επιδιώξουμε συνέργιες από το χώρο της υποδομής δικτύου”.

* Αμυντικά Συστήματα (Defence Electronics), για την ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων αμυντικών εφαρμογών. Στον Τομέα αυτό η εταιρία έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία και προϊόντα, παραγωγικές εγκαταστάσεις και συνεργασίες με μεγάλους αμυντικούς οίκους του εξωτερικού, μία υποδομή που επιτρέπει πλέον έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο.

”Η ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά πληροφορικής και επικοινωνιών της περιοχής μας, με συνολικό μέγεθος € 85 δις, είναι η μεγάλη ευκαιρία για την INTRACOM. Σκοπεύουμε να επενδύσουμε στην οργανική μας ανάπτυξη, αλλά και σε εξαγορές που συμπληρώνουν τη γεωγραφική παρουσία και την τεχνογνωσία μας”, τόνισε ο κ. Δεληγιάννης.

Αναφορικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η Γενική Συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε να μη γίνει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και κατά συνέπεια να μην επιστραφεί κεφάλαιο στους μετόχους. Επίσης αποφάσισε ομόφωνα τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας ώστε να προβλεφθεί η ανάληψη συμβάσεων διαχείρισης (outsourcing) και η συμμετοχή σε συμπράξεις συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Κλείνοντας, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΙΝTRACOM κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ο oποίος τόνισε ότι στηρίζει απόλυτα την εκτελεστική διοίκηση της εταιρίας και τις επιλογές της, εξέφρασε την συμπαράταξή του για το παρόν και το μέλλον της εταιρίας και υπογράμμισε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα πρόσφορα μέσα για να παραμείνει η εταιρία ισχυρή στους τομείς των υψηλών τεχνολογιών και να επεκταθεί περαιτέρω στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v