Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Ολοκληρώθηκε η ετήσια ενημέρωση αναλυτών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25 Απριλίου, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η προγραμματισμένη Ετήσια Ενημέρωση των Αναλυτών και Θεσμικών Επενδυτών για τα πεπραγμένα του οικονομικού έτους 2011 της ετιαρείας Lamda Development.

Lamda: Ολοκληρώθηκε η ετήσια ενημέρωση αναλυτών
Μείωση από 4% έως 10% παρουσίασε ο τζίρος στα εμπορικά κέντρα που εκμεταλλεύεται η Lamda Development στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012, όπως υποστήριξε τη Δευτέρα η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Το τελευταίο δίμηνο, πάντως η πτωτική πορεία έχει ανακοπεί και σε κάποια εμπορικά κέντρα παρατηρείται θετική μεταβολή σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Στην ίδια παρουσίαση, η διοίκηση της Lamda Development τόνισε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το δημόσιο προκειμένου να περιοριστεί το κόστος παραχώρησης της Μαρίνας Φλοίσβου, με δεδομένη τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία. Φέτος, το κόστος παραχώρησης της μαρίνας έπρεπε να αυξηθεί κατά 20%, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια για πιο λελογισμένη αύξηση.

Η εταιρεία του ομίλου Λάτση συμμετέχει στους διαγωνισμούς του Ταμείου Ιδιωτικοποίησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού και την πολυετή εκμετάλλευση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), σε τμήμα του οποίου στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Την προηγούμενη χρονιά, η θυγατρική εταιρεία διαχείρισης του Athens Mall κατέγραψε μείωση εσόδων 3% στα 36,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) περιορίστηκαν κατά 5% στα 30,4 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε πέρυσι κατά 4% έναντι του 2010, ενώ τα έσοδα των καταστημάτων που στεγάζονται στο εμπορικό κέντρο περιορίστηκαν κατά περίπου 9%. Αύξηση επισκεπτών κατά 4% κατέγραψε, όμως, το Golden Hall με τα έσοδα των καταστημάτων που στεγάζει να μειώνονται κατά 5% σε σύγκριση με το 2010.

Δείτε εδώ το αρχείο: Παρουσίαση Ετήσιας Ενημέρωσης Αναλυτών και Θεσμικών Επενδυτών (αγγλικά)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v