Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή:Διευκρινίσεις για Ελληνικό

Διευκρινίσεις, για το Συνεδριακό Κέντρο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο οποίο αναδείχθηκε μειοδότης και αναμένει την υπογραφή της σύμβασης, δίνει ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του τύπου.

Τεχνική Ολυμπιακή:Διευκρινίσεις για Ελληνικό
Διευκρινίσεις, για το Συνεδριακό Κέντρο στο πρών αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο οποίο αναδείχθηκε μειοδότης και αναμένει την υπογραφή της σύμβασης, δίνει ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του τύπου.

Ειδικότερα, τονίζει στην ανακοίνωσή του, ότι τον Απρίλιο του 2002 η ΕΤΑ προκήρυξε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για την Ιδιωτικοποίηση Συνεδριακού Κέντρου στο Ελληνικό, στον οποίο συμμετείχαν διάφοροι όμιλοι. Πλειοδότης (λόγω συμφερότερης προσφοράς) αναδείχθηκε ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής με συνεργάτες την πολυμετοχική εταιρεία Eurexpo και τον μελετητή Π. Νινιό.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο φάσεων του διαγωνισμού, ακολούθησε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την οποία βελτιώθηκε σημαντικά για την ΕΤΑ το ύψος της προτεινόμενης επένδυσης (από 70 εκατ. ευρώ σε 89,6 εκατ. ευρώ).

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ, με την υπ’αριθμ. 286 πράξη του της 26.6.2003, αποφάσισε την κατακύρωση στην Τεχνική Ολυμπιακή του αποτελέσματος του προκηρυχθέντος διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τους όρους του Ν. 3049/2002 και της διακήρυξης του διαγωνισμού, η ως άνω απόφαση επρόκειτο να υποβληθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικο-ποιήσεων προς έγκριση της κατακύρωσης.

Εντούτοις, μέχρι σήμερα, δηλαδή μετά πάροδο 18 περίπου μηνών, δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας, για την ολοκλήρωση της οποίας ουσιαστικά εκκρεμεί μόνον η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v