Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Τα σχέδια για κεφαλαιακή ενίσχυση

Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης θα γίνουν γνωστοί σε λίγες εβδομάδες ανέφεραν στελέχη της Alpha Bank στο conference call. Υποστήριξαν ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να δανείζει όσο δέχεται υγιή αιτήματα

Alpha Bank: Τα σχέδια για κεφαλαιακή ενίσχυση
Μετά τον Σεπτέμβριο θα γίνει η ΑΜΚ αλλά δεν έχουν ακόμη προσδιορισθεί οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης, σημείωσαν τα στελέχη της τράπεζας στο conference call. Τόνισαν ότι "εχουμε μιλήσει με τους βασικούς μετόχους αλλά και με δυνητικούς μετόχους και υπάρχουν πολλές ιδέες. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε ικανοί να γίνει η ΑΜΚ και η τράπεζα να μείνει ιδιωτική".

Μία κίνηση προς την κατεύθυνση της κεφαλαιακής ενίσχυσης είναι η επαναγορά securities ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ζημιά από το PSI φτάνει το 79,2% επί της καθαρής παρούσας αξίας των ομολόγων.

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι στα capital plans υπάρχει το sort term plan με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο του 2012 με βάση την απαίτηση για tier 9% και ένα άλλο medium term που περικλείει την ανάγκη για 10% tier από τον Ιούνιο του 2013.

Aναφορικά με τους όρους ανακεφαλαιοποίησης τόνισαν ότι θα γίνουν γνωστοί σε λίγες εβδομάδες. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι τα ομόλογα που δόθηκαν στην τράπεζα από το ΤΧΣ είναι 1,9 δισ. ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν τα ίδια κεφάλαια ύψους 1,3 δισ. ευρώ τότε το core tier I από 3% που είναι σήμερα θα φθάσει στο 7,3%, ενώ μέχρι το 9% απαιτούνται κεφάλαια περίπου 700-800 εκατ. ευρώ.

Θα συνεχίσουμε να δανείζουμε

Επιπλέον τα στελέχη της Alpha Bank σημείωσαν ότι είναι κρίσιμο σταυροδρόμι για την οικονομία η ψήφιση των μέτρων 2013-14 τον Ιούνιο. Τόνισαν ότι χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Εάν περάσουμε αυτό τον κάβο θα μπουμε σε σταθερή τροχιά, υποστήριξαν.

Θα συνεχίσουμε να δανείζουμε εάν δεχθούμε ποιοτικά και υγιή αιτήματα. Τον τελευταίο χρόνο δεν δεχθήκαμε κανένα τέτοιο.

Κλείνοντας τόνισαν: «Πρόκειται για τα πιο ασυνήθιστα οικονομικά αποτελέσματα. Ελπίζουμε ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Ελπίζουμε το εκλογικό αποτέλεσμα να οδηγήσει σε μία κυβέρνηση που θα επιτρέπει την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ο τραπεζικός κλάδος να συνεχίσει να λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v