Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για εταιρία real estate-Tellas

Διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγω για τη δημιουργία εταιρίας ακίνητης περιουσίας, αλλά και για τη μετοχική σύνθεση της Τellas, δίνει σήμερα με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι επί του πρώτου θέματος δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση, ενώ για την Tellas επισημαίνει ότι η συμμμετοχή της Wind είναι 50% συν 1 (μία) μετοχή και της ΔΕΗ 50% μείον μία μετοχή.

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για εταιρία real estate-Tellas
Διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγω για τη δημιουργία εταιρίας ακίνητης περιουσίας, αλλά και για τη μετοχική σύνθεση της Τellas δίνει σήμερα με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

H διοίκηση της εταιρίας τονίζει ότι επί του πρώτου θέματος δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση, ενώ για την Tellas επισημαίνει ότι η συμμμετοχή της Wind είναι 50% συν 1 (μία) μετοχή, της ΔΕΗ 50% μείον μία μετοχή και ότι ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών για το 2004 παρουσιάζει αύξηση 150% σε σχέση με το 2003 και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα των εφημερίδων ”Το Βήμα” και ”Ημερησία” στις 2/12/04, όπου αναγράφεται ότι σχεδιάζει τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας ακίνητης περιουσίας στην οποία θα μεταβιβάσει με lease back την ακίνητη περιουσία της και ότι οι μετοχές της εταιρίας αυτής σχεδιάζεται να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, γνωστοποιεί τα εξής:

* Για το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΔΕΗ το διοικητικό της συμβούλιο δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση.

* Προκαταρκτική μελέτη (μελέτη σκοπιμότητας) που είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία JP Morgan, NBGI, Alpha Bank και American Appraisal ολοκληρώθηκε το 2003. Το γεγονός ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 20ής Απριλίου 2004 και αποτυπώθηκε στο ετήσιο δελτίο και απολογισμό χρήσης της εταιρίας έτους 2003.

* Τα μεγέθη τα οποία αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.



Παράλληλα, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας ”Το Βήμα” της Kυριακής 5 Δεκεμβρίου 2004 στο τμήμα ”Ανάπτυξη”, όπου αναγράφονται δεδομένα για την εταιρία Τellas τα οποία χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβή, επισημαίνοντας ότι δημιουργούν σύγχυση στο επενδυτικό κοινό και στους μετόχους της ΔΕΗ, αναφέρει τα εξής:

* H Tellas είναι ανώνυμη εταιρία και δημιουργήθηκε από την κοινοπραξία των εταιριών ΔΕΗ και Wind Spa. Η συμμετοχή της Wind είναι 50% συν 1 (μία) μετοχή και της ΔΕΗ 50% μείον μία μετοχή. Ως εκ τούτου η ΔΕΗ είναι μέτοχος μειοψηφίας της Tellas και το management της εταιρίας βάσει της συμφωνίας μετόχων ανήκει στην ιταλική Wind.

* Με βάση τη συμφωνία των μετόχων και το εγκεκριμένο 10ετές επιχειρησιακό σχέδιο της Tellas που περιλαμβάνεται σε αυτή, προβλέπεται η συμβολή των μετόχων (ΔΕΗ και Wind) στo μετοχικό κεφάλαιο της Tellas ύψους 150 εκατ. ευρώ (75 εκατ. ευρώ έκαστος), ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα αντληθούν από τις τράπεζες. Σήμερα και οι δύο μέτοχοι έχουν ήδη συμβάλει κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ έκαστος. Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ ετησίως είναι ύψους 750 εκατ. ευρώ.

* H Tellas ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα τον Φεβρουάριο του 2003. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία σταθερής τηλεφωνίας μετά τον ΟΤΕ, αφού μέσα σε 20 μήνες (Οκτώβριος 2004) η εταιρία κατέχει το 12% της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας όσον αφορά τις συνδέσεις και το 10% όσον αφορά τη συνολική κίνηση.

* Επιπλέον, η συνδρομητική βάση της Tellas παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα η εταιρία τον Οκτώβριο του 2004 να έχει πάνω από 650.000 συνδέσεις.

* Τέλος, αναφέρεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Tellas σε σύγκριση με το αρχικό 10ετές επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση. Ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών για το 2004 παρουσιάζει αύξηση 150% σε σχέση με το 2003 και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Επίσης, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο της τρέχουσας χρήσης η Tellas ήδη παρουσιάζει θετικά οικονομικά αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA), νωρίτερα από τα προβλεπόμενα στο 10ετές επιχειρησιακό της σχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v