Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αποχώρησε η ΟΜΕ-ΟΤΕ από τις διαπραγματεύσεις

Σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποχώρησαν από τη συνάντηση με τη διοίκηση του οργανισμού.

ΟΤΕ: Αποχώρησε η ΟΜΕ-ΟΤΕ από τις διαπραγματεύσεις
του Σταμάτη Ζαχαρού

Σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η δεύτερη συνάντηση του προεδρείου της ΟΜΕ-ΟΤΕ με εκπροσώπους της διοίκησης του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, έληξε άδοξα, καθώς οι συνδικαλιστές αποχώρησαν από το μέγαρο χωρίς να υπάρξει κάποια εποικοδομητική πρόοδος στις συζητήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά συνδικαλιστής πριν από λίγο, δεν βρέθηκε κανένα σημείο επαφής στις διαπραγματεύσεις, η ηγεσία επέμεινε στον αριθμό των 6.200 εργαζομένων, ενώ δεν υπήρξε καμία πιο συγκεκριμένη πρόταση.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν παρέστη ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, αλλά ο διευθυντής χρηματοοικονομικών θεμάτων του ομίλου κ. Ιορδάνης Αϊβάζης.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφερόμενη στην εθελουσία έξοδο υπογραμμίζει πως ”ευθύς εξ αρχής, θέσαμε το ζήτημα ότι το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να μην ”σέρνεται” η φημολογία που διαχέεται σε όλον τον ΟΤΕ και που οι μισοί είναι εν δυνάμει με το ένα ή και τα δύο πόδια στην έξοδο, με συνέπεια να αποσαρθρώνει τον Οργανισμό και να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του”.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, απαιτήσαμε ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου που να ικανοποιεί τις βασικές αρχές της κάλυψης των κλιμακίων και του χρονοεπιδόματος, για λήψη πλήρους σύνταξης και της κάλυψης των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών μας ταμείων, σε συνάρτηση με μια λειτουργική αναδιοργάνωση και στοχευμένες προσλήψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v