Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Χωρίς επιτυχία η εθελουσία έξοδος

Ως θετική, αλλά όχι ως η αναμενόμενη κρίνεται από την ίδια την εταιρία η ανταπόκριση των εργαζομένων της Intracom στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έληξε την Τρίτη 30/11/2004. Για το σκοπό αυτό η εταιρία προβαίνει στη μερική τροποποίηση, αλλά και στη χρονική παράταση του προγράμματος.

Intracom: Χωρίς επιτυχία η εθελουσία έξοδος
Ως θετική, αλλά όχι ως η αναμενόμενη κρίνεται από την ίδια την εταιρία η ανταπόκριση των εργαζομένων της Intracom στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έληξε την Τρίτη 30/11/2004.

Για το σκοπό αυτό η εταιρία προβαίνει στη μερική τροποποίηση, αλλά και στη χρονική παράταση του προγράμματος.

”Η ανταπόκριση του προσωπικού, ήταν μεν θετική, αλλά όχι η αναμενόμενη. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τον πρωταρχικό στόχο που παραμένει η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Intracom, αλλά και τις γνώμες των εργαζομένων που διατυπώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος, η Διοίκηση της Εταιρίας αποφάσισε την παράτασή του μέχρι τις 22/12/2004 με ταυτόχρονη βελτίωση των όρων που αφορούν τα κίνητρα εξόδου”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, μετά την τροποποίηση και με αναδρομική ισχύ από την έναρξη του προγράμματος, το πακέτο περιλαμβάνει:

α. Το ποσό της αποζημίωσης που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος με βάση το Νόμο 2112/1920 προσαυξημένο κατά ένα ποσοστό το οποίο κλιμακώνεται ανάλογα με το μισθό του. Το ποσοστό προσαύξησης ξεκινά από 100% για όσους έχουν μισθό μέχρι 1600 ευρώ και φτάνει κλιμακωτά μέχρι το 40% για όσους έχουν μισθό πάνω από 3.000 ευρώ.

β. Η ανωτέρω παροχή προσαυξάνεται με ένα πρόσθετο ποσό το οποίο ξεκινά από 5.000 ευρώ και κλιμακώνεται μέχρι τα 8.000 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του κάθε εργαζόμενου.

γ. Συμμετοχή σε Ασφαλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή κάλυψη του εργαζόμενου που αποχωρεί καθώς και των προστατευόμενων μελών, για ένα χρόνο από την ημερομηνία αποχώρησής του.

δ. Δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα επανατοποθέτησης, το οποίο θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένη εταιρία στο χώρο αυτό.

Οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα αποχωρήσουν το αργότερο μέχρι τις 31/01/2005.Τέλος, επισημαίνεται ότι δε θα υπάρξει νέα παράταση του προγράμματος.

Η Διοίκηση της Εταιρίας πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι θα επωφεληθούν από τα νέα κίνητρα και η ανταπόκρισή τους θα συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία της δύσκολης και επίπονης αυτής προσπάθειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v