Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Προτιμητέος υποψήφιος για τη Jubanka

Την Alpha Bank έναντι της Ουγγρικής OTP επέλεξε η σερβική κυβέρνηση ως προτιμητέο υποψήφιο για την πώληση της Jubanka, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Σερβία, μετέδωσε το Reuters.

Alpha: Προτιμητέος υποψήφιος για τη Jubanka
Την Alpha Bank έναντι της Ουγγρικής OTP επέλεξε η σερβική κυβέρνηση ως προτιμητέο υποψήφιο για την πώληση της Jubanka, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Σερβία, μετέδωσε το Reuters, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί το euro2day.gr.

”Η επιτροπή του διαγωνισμού επέλεξε την Alpha Bank ως προτιμητέο υποψήφιο για την πώληση του 88,64% του μετοχικού κεφαλαίου της Jubnka”, αναφέρει η κυβέρνηση του Βελιγραδίου σε σημερινή ανακοίνωσή της σε ανακοίνωσή της.

”Ως προτιμητέος υποψήφιος, η Alpha Bank θα προσκληθεί σε διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς”, πρόσθεσε.

Η γαλλική Societe Generale, που προκρίθηκε και αυτή στον δεύτερο γύρο, δεν υπέβαλε τελική προσφορά.

Η σερβική κυβέρνηση δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα οικονομικά της συμφωνίας, ωστόσο, είπε νωρίτερα ότι επιδιώκει να αντλήσει 200 εκατ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση τριών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Jubanka, φέτος, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό κλάδο που συμφώνησε με την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η Jubanka είχε συνολικό ενεργητικό ύψους 217 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2003 και μερίδιο αγοράς 4% στην αγορά.

Η Alpha έχει τρία καταστήματα στο Βελιγράδι, ενώ διαθέτει καταστήματα στη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v