Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Νέο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital Fund), με την ονομασία IBG HELLENIC FUND II, συνολικού ύψους 17.059.900 ευρώ, γνωστοποίησε η MFG. Σημειώνεται ότι στο fund συμμετέχει το ΤΑΝΕΟ με 8,5 εκατ. ευρώ, θυγατρικές εταιρίες της Marfin Financial Group, καθώς και γνωστά ονόματα επενδυτών από τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό χώρο.

MFG: Νέο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών
Την ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital Fund), με την ονομασία IBG HELLENIC FUND II, συνολικού ύψους 17.059.900 ευρώ, με την υπογραφή της σύμβασης σύστασης και διαχείρισης, γνωστοποίησε η Marfin Financial Group.

Στο IBG HELLENIC FUND II συμμετέχουν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) με 8.529.900 ευρώ, θυγατρικές εταιρίες της Marfin Financial Group (MFG), καθώς και γνωστά ονόματα επενδυτών από τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό χώρο.

Τη διαχείριση του Κεφαλαίου έχει αναλάβει η IBG Management, θυγατρική εταιρεία της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, η οποία και αποτελεί τον επενδυτικό και χρηματιστηριακό βραχίονα της MFG.

Το IBG Hellenic Fund II είναι το δεύτερο Κεφαλαίο Επιχειρηματικών Συμμετοχών που διαχειρίζεται ο Όμιλος. Το νέο Επιχειρηματικό Κεφάλαιο θα έχει σαν στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικά διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου, με την πραγματοποίηση επενδύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν σε ευρύ φάσμα τομέων οικονομικής δραστηριότητας με έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Η εδραίωση των εταιριών αυτών στο χώρο τους, η δυνατότητα εισόδου στο Χρηματιστήριο, καθώς και εξαγορές και συγχωνεύσεις σε επίπεδο ομάδας διοίκησης (management buy-outs & buy-ins) θα αποτελούν κριτήριο για την επενδυτική απόφαση, πάντα βέβαια με γνώμονα την αποτελεσματική διασπορά του κινδύνου και τη βελτιστοποίηση της σχέσης κινδύνου-απόδοσης.

Ο Όμιλος MARFIN εισήλθε στον τομέα του Επιχειρηματικού Κεφαλαίου στα τέλη του 2000 με τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (ΕΚΕΣ) AVC Venture Capital και την ανάληψη της διαχείρισης του κεφαλαίου της. Η AVC ασχολήθηκε κυρίως με μεσο-βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις εταιρειών σε ώριμο στάδιο ανάπτυξης και σε τομείς με ”αμυντικά” χαρακτηριστικά σε περιόδους δυσμενούς επιχειρηματικού κλίματος.

Σήμερα, η AVC Venture Capital έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό πρόγραμμά της, επιτυγχάνοντας σημαντικές υπεραξίες παρά το ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον και έχει εισέλθει σε φάση σταδιακής ρευστοποίησης των συμμετοχών του χαρτοφυλακίου της. Συγκεκριμένα, η ετησιοποιημένη απόδοση του επενδεδυμένου χαρτοφυλακίου της AVC Venture Capital έχει ανέλθει στο 37% (από το 2000 και για κάθε χρόνο μέχρι σήμερα και πριν από την οριστική ρευστοποίηση του συνόλου των συμμετοχών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v