Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτημα ρύθμισης της καρτοκινητής από Vodafone

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον αυτό που για καιρό κυκλοφορούσε ως υποψία, καθώς η Vodafone Ελλάδος ζήτησε επίσημα από την ΕΕΤΤ να διερευνήσει κατά πόσο ακολουθούνται οι κανόνες του ανταγωνισμού στην καρτοκινητή.

Αίτημα ρύθμισης της καρτοκινητής από Vodafone
Πραγματικότητα αποτελεί πλέον αυτό που για καιρό κυκλοφορούσε ως υποψία, καθώς η Vodafone Ελλάδος ζήτησε επίσημα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να διερευνήσει κατά πόσο ακολουθούνται οι κανόνες του ανταγωνισμού στην καρτοκινητή τηλεφωνία.

Η κίνηση αυτή δεν έμεινε χωρίς απάντηση, καθώς κύκλοι της Cosmote σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αγορές κινητής στην Ευρώπη δεν ρυθμίζονται.

Το θέμα της ρύθμισης της αγοράς κινητής τηλεφωνίας έχει ανακινηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και στο θέμα είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Λ. Κανέλλος, επισημαίνονται ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει πρώτα να κατατεθεί επίσημο αίτημα.

Ο κύβος ερρίφθη, όταν προ ημερών η Vodafone υπέβαλλε επίσημο αίτημα για την καρτοκινητή τηλεφωνία στη χώρα μας και συγκεκριμένα, ζήτησε να εξεταστεί κατά πόσο τηρείται ο ανταγωνισμός. Με βάσει τα στοιχεία που διατίθενται η Cosmote κατέχει ποσοστό άνω του 60%.

Η απάντηση της Cosmote ήταν άμεση και κύκλοι της εταιρείας επισημαίνουν ότι ο ανταγωνισμός στην κινητή τηλεφωνία λειτουργεί υποδειγματικά σχεδόν 20 ολόκληρα χρόνια και κυρίως προς όφελος του καταναλωτή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τόσο η ελληνική, όσο και η ευρωπαϊκή εμπειρία έχουν δείξει ότι οι αγορές ανθούν και οδηγούνται στην ανάπτυξη όταν αφήνεται να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. «Εύλογα, στη συντριπτική πλειονότητά τους οι αγορές κινητής στην Ευρώπη δεν ρυθμίζονται», σχολιάζουν μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, στελέχη της εταιρείας επισημαίνουν με έμφαση ότι κάθε παίκτης οφείλει να εστιάζει στα του οίκου του και τη στρατηγική που θα του επιτρέψει να βελτιώσει τις επιδόσεις του, αντί να ζητά από τη Ρυθμιστική Αρχή να τιμωρεί την επιτυχία και τις καλές επιδόσεις των άλλων.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι η COSMOTE, με σημαντικές επενδύσεις στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και το δίκτυο λιανικής, αλλά και αποτελεσματική στρατηγική, βελτίωσε σημαντικά τις επιδόσεις της σε όλους τους τομείς ενισχύοντας το μερίδιο αγοράς της.

Σημειώνεται ότι το αίτημα της Vodafone, έρχεται σε μια εξαιρετικά πιεστική για το σύνολο του κλάδου περίοδο. Aρκεί να αναφερθεί ότι η αγορά έχει απωλέσει το 40% της αξίας της από το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v