Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Οι βασικοί στόχοι του business plan

Toυς στόχους που περιλαμβάνει το νέο business plan της Alpha Bank παρουσίασε στους αναλυτές η διοίκηση της τράπεζας, παραθέτοντας παράλληλα λεπτομέρειες αναφορικά με τη μετοχική της σύνθεση. Τι εκτιμούν οι αναλυτές.

Alpha Bank: Οι βασικοί στόχοι του business plan
Toυς στόχους που περιλαμβάνει το νέο business plan της Alpha Bank παρουσίασε στους αναλυτές η διοίκηση της τράπεζας, παραθέτοντας παράλληλα λεπτομέρειες, μεταξύ άλλων, αναφορικά με τη μετοχική της σύνθεση.

Αναλυτικότερα, η ηγεσία της τράπεζας προέβλεψε ότι το 2007 το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα διαμορφωθεί στο 3,3%, ο δείκτης απόδοσης ενεργητικού στο 1,8% και ο δείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στο 25%. Παράλληλα έθεσε ως στόχο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να ανέλθει στο 11%-12%, τα Tier 1 μεταξύ 6,5%-7,5% και η σχέση ”κόστη προς έσοδα” στο 43%.

Αναφορικά με τη μετοχική της σύνθεση υπογραμμίσθηκε πως οι ξένοι θεσμικοί κατέχουν το 34% της τράπεζας, οι εγχώριοι θεσμικοί ποσοστό 12%, ενώ η οικογένεια Κωστόπουλου ελέγχει το 9%. Οι Έλληνες ιδιώτες συμμετέχουν με ποσοστό 45%, ενώ κανένας εξ αυτών δεν ελέγχει ποσοστό υψηλότερο του 3%.

Παράλληλα η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι είναι προτιμητέος ενδιαφερόμενος (preferred bidder) για τη σερβική Jubanska έναντι της ουγγρικής ΟΤP, ενώ έθεσε ως στόχο τα 200 υποκαταστήματα στα Βαλκάνια. Σημειώνεται ότι η Jubanska διαθέτει 90 υποκαταστήματα σε 60 πόλεις και ενεργητικό 218 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Marfin Analysis στο πρωινό report της (6/12) τονίζει ότι οι εκτιμήσεις της Alpha Bank κινούνται στο κάτω εύρος των αντίστοιχων προβλέψεών της με την εξαίρεση του δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROE), τον οποίο η χρηματιστηριακή εκτιμά σαφώς χαμηλότερο το 2007.

Ωστόσο η Marfin θεωρεί ότι δεδομένης της ισχυρής κεφαλαιακής θέσης της τράπεζας ο στόχος που έχει τεθεί για το ROE είναι εφικτός μέσω μιας μείωσης μετοχικού κεφαλαίου.

”Παραμένουμε ουδέτεροι έναντι της τράπεζας θεωρώντας ότι στα τρέχοντα επίπεδα οι στόχοι της τράπεζας έχουν ενσωματωθεί στην τιμή της μετοχής”, τονίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance διατηρεί την τιμή-στόχο των 26,3 ευρώ και τη σύσταση ”Buy”, τονίζοντας όμως ότι θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση λόγω της επικείμενης μείωσης της φορολογίας.

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (6/12) κρίνει εφικτούς τους στόχους που έθεσε η Alpha Bank, βάσει των προβλέψεών της για τα μελλοντικά μεγέθη της τράπεζας.

Παράλληλα τονίζει πως οι ξένοι θεσμικοί κατέχουν το υψηλότερο ποσοστό στην τράπεζα, εν συγκρίσει με τους εγχώριους ανταγωνιστές της, ενώ υπογραμμίζει την ανοδική δυναμική που παρουσιάζει η μετοχή της Alpha.

Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”Overweight” και την τιμή-στόχο των 29,1 ευρώ, ενώ τονίζει ότι η μετοχή της τράπεζας παραμένει μεταξύ των top picks.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v