Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στην εβδομάδα τα τιμολόγια χονδρικής

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευτούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τιμολόγια μισθωμένων γραμμών που θα εφαρμόσει ο ΟΤΕ από 1/1/2005.

ΟΤΕ: Στην εβδομάδα τα τιμολόγια χονδρικής
του Σταμάτη Ζαχαρού

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευτούν σύμφωνα με πληροφορίες τα τιμολόγια μισθωμένων γραμμών που θα εφαρμόσει ο ΟΤΕ από 1/1/2005.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν στελέχη του Οργανισμού, ο ΟΤΕ σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές (όπου δεν εφήρμοσε τις ”εκτελεστές” αποφάσεις της ΕΕΤΤ) πρόκειται αυτή τη φορά να εφαρμόσει τα τιμολόγια που ενέκρινε η Επιτροπή, και πάνω στα οποία θα βασίσει τα υπόλοιπα τιμολόγια που δεν αφορούν σε ρυθμιζόμενες υπηρεσίες.

Κάτι τέτοιο πρακτικά, μας εξηγούν, συμβαίνει διότι τα συγκεκριμένα τιμολόγια είναι πρακτικά εφαρμόσιμα σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις, που όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΟΤΕ, ο ορισμός των τιμολογίων ήταν παράλογος και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατή η εφαρμογή τους.

Πρακτικά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ακόμη και αν ο ΟΤΕ τελικά προσφύγει κατά της ΕΕΤΤ για μια ακόμη φορά, κάτι τέτοιο θα γίνει ενώ τα τιμολόγια που αφορούν στους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας θα εφαρμόζονται ήδη.

Παράλληλα, τα αρμόδια τμήματα του ΟΤΕ επεξεργάζονται τις τιμές λιανικής (που βασίζονται φυσικά στα τιμολόγια χονδρικής), δεν είναι όμως σίγουρο εάν θα είναι έτοιμα ώστε να εφαρμοστούν στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες, δεν αναμένονται θεαματικές μεταβολές ούτε στα τέλη κλήσεων ούτε φυσικά και στο πάγιο τέλος, που όπως σχολιάζουν στελέχη του Οργανισμού, η ΕΕΤΤ θα έπρεπε να υποχρεώσει τον ΟΤΕ στη σημαντική αύξησή του, πλην όμως για ”ευνόητους λόγους” κάτι τέτοιο δεν θεωρείται πιθανό να συμβεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v