Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcan: Συζητάμε αποκλειστικά με Μυτιληναίο

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Μυτιληναίου για την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην Αλουμίνιον της Ελλάδος βρίσκεται η καναδική Alcan, βασικός μέτοχος της ΑτΕ, όπως ανακοίνωσε η ίδια στο Χρηματιστήριο του Μόντρεαλ όπου είναι εισηγμένη.

Alcan: Συζητάμε αποκλειστικά με Μυτιληναίο
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Ο καναδός μέτοχος της Αλουμίνιον της Ελλάδος, η Alcan, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα στο Χρηματιστήριο του Μόντρεαλ όπου είναι εισηγμένη, ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Μυτιληναίου για την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων τίθεται εντός των δύο ερχόμενων εβδομάδων.

”Η Alcan ανακοινώνει πως βρίσκεται σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, η οποία βασίζεται στην πρόταση που υπέβαλε η Μυτιληναίος Συμμετοχών για την πιθανή πώληση του ποσοστού που ελέγχει η εταιρία στην Αλουμίνιον της Ελλάδος”, αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση στο site της καναδικής εταιρίας.

”Η σκέψη για την πιθανή πώληση του μεριδίου που ελέγχει η Alcan στην Αλουμίνιον της Ελλάδος αποτελεί μέρος των εν εξελίξει προσπαθειών μας να προσδιορίσουμε και να αναπτύξουμε τις επιχειρηματικές option που δημιουργούν αξία”, είπε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alcan, Cynthia Carroll.

Η ίδια προσέθεσε ότι ”είμαστε πεπεισμένοι πως ένα θετικό αποτέλεσμα των συζητήσεων αυτών θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη επιβίωση της ΑτΕ”.

-----Η ανακοίνωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος στο ΧΑ

H Καναδική εταιρεία ALCAN ΙNC. διαπραγματεύεται το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής της στην εισηγμένη εταιρεία ”Αλουμίνιο της Ελλάδος Α.Ε.”

Μόντρεαλ, Καναδάς: 3 Δεκεμβρίου, 2004- Η εταιρεία ”Alcan Inc.” (Κωδικός διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης -NYSE, TSX: Al) ανακοίνωσε σήμερα ότι, επί του παρόντος, βρίσκεται σε μια περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων, βασισμένη σε πρόταση που τέθηκε ενώπιόν της από την Ελληνική εταιρεία Μυτιλιναίος Συμμετοχών Α.Ε.., για την πιθανή πώληση της συμμετοχής της Alcan στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία ”Αλουμίνιο της Ελλάδος Α.Ε.”

H Cynthia Carroll, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Alcan Metal Group δήλωσε τα εξής: ”Η πιθανή πώληση της κύριας συμμετοχής της Alcan στην εταιρεία Αλουμίνιο της Ελλάδος Α.Ε.” αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών μας να προσδιορίσουμε και να αναπτύξουμε επιλογές προστιθέμενης αξίας. Είμαστε βέβαιοι ότι η θετική έκβαση αυτών των διαπραγματεύσεων θα συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας ”Αλουμίνιο της Ελλάδος Α.Ε.”

Ο κοινός στόχος των συμβαλλόμενων μερών είναι να οριστικοποιήσουν τους όρους της ανωτέρω πρότασης κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων εβδομάδων.

Η Alcan συμμετείχε στις συζητήσεις με διάφορα συμβαλλόμενα μέρη κάτω από την προστασία των εμπιστευτικών συμφωνιών, ως μέρος των προσπαθειών της να προσδιορίσει και να αναπτύξει επιλογές προστιθέμενης αξίας σε σχέση με την εταιρεία ’Αλουμίνιο της Ελλάδος Α.Ε.’

Επισημαίνεται ότι η Alcan είναι μία πολυεθνική, προσανατολισμένη στην αγορά επιχείρηση και κατέχει ηγετικό μερίδιο στο χώρο του αλουμινίου και της συσκευασίας, καθώς επίσης και στην ανακύκλωση αλουμινίου. Με τις παγκόσμιας ποιότητας διαδικασίες στο αλουμίνιο, το βιομηχανοποιημένο αλουμίνιο καθώς επίσης και τα ευέλικτα και ειδικά προϊόντα και υπηρεσίες συσκευασίας, τις αεροδιαστημικές εφαρμογές, την επεξεργασία βωξίτη και αλουμινίου, η Alcan βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ικανή για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των πελατών της για καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες. Τέλος, η Alcan απασχολεί 88,000 άτομα και έχει τις λειτουργούσες εγκαταστάσεις της σε 58 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v