Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα γραμμή Σκωτίας - Βελγίου από ΕΠΑΤΤ

Τα εγκαίνια της νέας γραμμής, η οποία θα συνδέει τη Σκωτία με την Ηπειρωτική Ευρώπη μέσα σε 17 ώρες πραγματοποίησαν σήμερα οι Επιχειρήσεις Αττικής. Στη γραμμή θα δρομολογηθούν τα δύο νεότευκτα πλοία.

Νέα γραμμή Σκωτίας - Βελγίου από ΕΠΑΤΤ
To παρθενικό της ταξίδι στη Βόρειο θάλασσα πραγματοποιεί σήμερα η Superfast Ferries. Πρόκειται για τη νέα γραμμή, η οποία θα συνδέει τη Σκωτία με την Ηπειρωτική Ευρώπη (και ειδικότερα το Rosyth με το Zeebrugge) μέσα σε 17 ώρες.

Στη γραμμή αυτή δρομολογούνται τα δύο νεότευκτα πλοία της εταιρίας Superfast ΙΧ και Superfast X, τα οποία διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα του στόλου εφόσον έχουν προσαρμοσθεί στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Τα δύο νεότευκτα αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 30 κόμβους, ενώ η δυναμικότητά τους υπερβαίνει τους 600 επιβάτες.

Ο κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Superfast Ferries κατά τη διάρκεια της τελετής της έναρξης της νέα γραμμής στο λιμάνι του Rosyth τόνισε οτι σήμερα πραγματοποιείται ένα όνειρο και επεσήμανε οτι η εταιρία με ένα εντελώς εκσυγχρονισμένο στόλο που αποτελείται από μοντέρνα και νεότευκτα πλοία δραστηριοποιείται στην Αδριατική, στη Βαλτική και στη Βόρειο θάλασσα, ενώ έχει παρουσία σε 6 χώρες της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται οτι ανάμεσα από 42 αρχικές αιτήσεις που είχαν κατατεθεί για το διαγωνισμό ανάληψης της γραμμής, η Superfast Ferries αναδείχθηκε πλειοδότης. Τέλος, σημειώνεται οτι με την παραλαβή ενός νεότευκτου τον Ιούνιο και ενός ακόμη το Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας κατατάσσοντάς την στην κατηγορία της εταιρίας με το νεότερο και γρηγορότερο στόλο.

Mαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v