Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβαξ: Ανάληψη νέου έργου μέσω θυγατρικής

Σύμβαση για την ανέγερση του νέου Μουσείου Πατρών υπέγραψε η κοινοπραξία Αναστηλωτική ΑΤΕ – Θ. Καραγιάννης ΑΕ – ΓΕΤΕΜ – ΕΤΕΘ, στην οποία η ΕΤΕΘ, θυγατρική της J&P Άβαξ συμμετέχει με 25%. Στα 16,9 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου.

Αβαξ: Ανάληψη νέου έργου μέσω θυγατρικής
Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου ”Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες για την ανέγερση του νέου Μουσείου Πατρών και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου” η κοινοπραξία Αναστηλωτική ΑΤΕ – Θ. Καραγιάννης ΑΕ – ΓΕΤΕΜ – ΕΤΕΘ.

Σημειώνεται πως στην εν λόγω κοινοπραξία η ΕΤΕ, θυγατρική κατά 100% της J&P Άβαξ συμμετέχει με ποσοστό 25%.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 29/11/2004 με το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 16,9 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του νέου Μουσείου Πατρών εμβαδού 8.000 τμ. περίπου που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εκτάσεως 28.344 τμ. στη βόρεια είσοδο της πόλης μεταξύ του παλαιού και του νέου εθνικού δρόμου.

Τη γενικότερη μορφή του κτιρίου σηματοδοτούν οι πρισματικοί ”συμπαγείς” όγκοι που φιλοξενούν τους εκθεσιακούς χώρους καθώς και ο ελλειψοειδής όγκος που φιλοξενεί αμφιθέατρο, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κατάστημα κλπ. και καλύπτεται με φύλλα τιτανίου.

Ο σχεδιασμός του έργου εξασφαλίζει την πλήρη δυνατότητα χρήσης τόσο του Μουσείου όσο και του περιβάλλοντα χώρου από άτομα με ειδικές ανάγκες συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με αδυναμία όρασης.

Τέλος, σημειώνεται πως η ολική προθεσμία του έργου είναι 500 ημέρες από την υπογραφή της Σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v