Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π.Βουρλούμης:1,6 δισ. ευρώ θα κοστίσει η εθελούσια

Μέχρι και 1,6 δισ. ευρώ θα στοιχίσει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων από τον ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα παρουσίασε σήμερα σε εκπροσώπους της ΟΜΕ- ΟΤΕ ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Π. Βουρλούμης. Όπως είπε, θα ζητηθεί και η αρωγή του δημοσίου κατά 600 εκατ. ευρώ.

Π.Βουρλούμης:1,6 δισ. ευρώ θα κοστίσει η εθελούσια
Μέχρι και 1,6 δισ. ευρώ θα στοιχίσει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων από τον ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα παρουσίασε σήμερα σε εκπροσώπους της ΟΜΕ- ΟΤΕ ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Π. Βουρλούμης. Το ποσό αυτό αφορά την κάλυψη των εισφορών των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν, αλλά και τις συντάξεις τους.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης με τους εργαζόμενους, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι ο στόχος είναι να αποχωρήσουν έως και 6.185 εργαζόμενοι που έχουν λιγότερα από 8 χρόνια μέχρι να βγουν στην κανονική σύνταξη. Λόγω του υψηλού κόστους που ενδεχομένως ξεπερνά τις δυνατότητες του Οργανισμού ο κ. Βουρλούμης είπε στους εργαζόμενους ότι θα ζητήσει την αρωγή του κράτους για την κάλυψη ποσού 600 εκατ. ευρώ.

Αύριο κιόλας θα μοιραστεί στους εργαζόμενους επιστολή που θα εξηγεί τη διαδικασία της εθελουσίας εξόδου, αλλά και τους λόγους για τους οποίους υποχρεούται ο ΟΤΕ να την πραγματοποιήσει. Στόχος είναι να τελειώσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων έως το τέλος του έτους. Αύριο συνεδριάζουν τα αρμόδια όργανα της ΟΜΕ- ΟΤΕ, οπότε ίσως και να υπάρξει επίσημη αντίδραση από τους εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v