Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση μεγεθών στο α΄τρίμηνο από Info-Quest

Μείωση σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων και οι πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 της εταιρία Info-Quest. Τα κέρδη προ φόρων της μητρικής μειώθηκαν κατά 42% και σε ενοποιημένη βάση κατά 43%.

Μείωση μεγεθών στο  α΄τρίμηνο από Info-Quest
Tα οικονομικά αποτελέσματα του α΄τριμήνου, ανακοίνωσε η εταιρία Info-Quest. Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Info-Quest ανήλθε σε 99 εκατ. ευρώ (33,7 δισ. δρχ.) και τα κέρδη προ φόρων στα 1,75 εκατ. ευρώ (600 εκατ. δρχ.).

Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας ξεπέρασαν τα 64 εκατ.ευρώ (21,8 δισ. δρχ.) ενώ τα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 1,7 εκατ. ευρώ (580 εκατ. δρχ. εκ των οποίων τα 90 εκατ. δρχ. περίπου προήλθαν από επενδυτική δραστηριότητα).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε σχέση με το 2001 οι ενοποιημένες πωλήσεις παρουσιάζουν μικρή υστέρηση κατά 5% έναντι των πωλήσεων του 2001 που είχαν διαμορφωθεί στα 104 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων έχουν μειωθεί κατά 43%, έναντι των κερδών του 2001 που είχαν διαμορφωθεί στα 3,09 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,88 εκατ. ευρώ, προερχόντουσαν από επενδυτική δραστηριότητα.

Τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία του 2002 της μητρικής εταιρίας Info-Quest παρουσιάζουν υστέρηση 12% στις πωλήσεις έναντι του 2001 που είαν διαμορφωθεί στα 73 εκατ.ευρώ και 42% στα κέρδη προ φόρων έναντι του 2001 που είχαν διαμορφωθεί στα 2,95 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 0,8 εκατ. ευρώ προερχόντουσαν από την επενδυτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τονίζετραι ότι η σύνθεση και το ύψος των κερδών αποτυπώνει την προσπάθεια της διοίκησης της εταιρίας για την ανάπτυξη της οργανικής κερδοφορίας μέσω περικοπής δαπανών και αναδιοργάνωσης δραστηριοτήτων. Η μείωση των πωλήσεων αποδίδεται στην ύφεση που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής κατά το τελευταίο εξάμηνο, αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αύξησης του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, ενώ για το σύνολο του 2002 αναμένονται πωλήσεις αντίστοιχες ή ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το 2001.

Τέλος, στα ανωτέρω αποτελέσματα δεν περιλαμβάνονται οποιαδήποτε οικονομικά στοιχεία της τηλεπικοινωνιακής δραστηριότητας Q-Telecom, η οποία θα αρχίσει την εμπορική της λειτουργία εντός του επομένου μηνός και αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v