Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Οφέλη από Ασία, ΚΑΕ

Θετικές επιδόσεις από τις ασιατικές αγορές αλλά και από τη δραστηριότητα του ταξιδιωτικού εμπορίου κατέγραψε το 2011 ο όμιλος Folli Follie, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις από την εσωτερική αγορά και τον κλάδο ένδυσης.

FF Group: Οφέλη από Ασία, ΚΑΕ
Θετικές επιδόσεις από τις ασιατικές αγορές αλλά και από τη δραστηριότητα του ταξιδιωτικού εμπορίου κατέγραψε το 2011 ο όμιλος Folli Follie, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις από την εσωτερική αγορά και τον κλάδο της χονδρικής και λιανικής της ένδυσης.

Η παραπάνω τάση διατηρείται και για το α΄ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησης κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2011 στους αναλυτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τζ. Κουτσολιούτσο, στο α΄ τρίμηνο ο κλάδος της χονδρικής παρουσιάζει αρνητικές πωλήσεις σε ελαφρώς βελτιωμένο επίπεδο από το δ΄ τρίμηνο του 2011, ενώ με μονοψήφια άνοδο πωλήσεων κινούνται οι πωλήσεις των πρώην ΚΑΕ. Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 40% παρουσιάζει η δραστηριότητα του ομίλου στην Ασία, υποστηρίζοντας συνολικά τον τομέα της λιανικής κοσμημάτων και αξεσουάρ.

Στο τέλος του 2011, ο δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά 55 εκατ. ευρώ περίπου και ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 596,4 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κουτσολιούτσος εκτίμησε ότι έως τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αναδιάρθρωση του ομίλου, αναφέροντας μάλιστα ότι πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις τόσο με εγχώρια όσο και με διεθνή τραπεζικά σχήματα. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο λήγει μακροπρόθεσμο δάνειο 250 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, για την Κίνα ο όμιλος τρέχει πρόγραμμα ταχείας εξάπλωσης με στόχο τη δημιουργία 50-60 νέων σημείων στην τρέχουσα χρήση, με μεσοπρόθεσμο στόχο έως τα τέλη του 2013 να ελέγχει δίκτυο 250 σημείων. Παράλληλα, αναμένει οφέλη από τη Links of London, η οποία έχει αναλάβει τη συλλογή αναμνηστικών για τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η διοίκηση του ομίλου ανέφερε επίσης ότι σε συνεργασία με τον στρατηγικό συνεργάτη της Fosun επεξεργάζεται σχέδιο προσέλκυσης Κινέζων τουριστών, το οποίο θα ανακοινώσουν προσεχώς, προσβλέποντας σε οφέλη τόσο για τον τομέα του ταξιδιωτικού εμπορίου, όσο και για τις λοιπές λιανικές δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v