Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιντραλότ: Αύξηση 7,8% στα έσοδα

Αύξηση 7,8% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου INTRALOT το 2011, φτάνοντας τα €1.202,4 δισ. σε σύγκριση με το 2010.

Ιντραλότ: Αύξηση 7,8% στα έσοδα
Αύξηση 7,8% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Intralot το 2011, φτάνοντας τα €1.202,4 δισ. σε σύγκριση με το 2010.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση φτάνοντας τα €153,8 εκατ. (από €152,7 εκατ. το 2010). Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας (EAT-am) διαμορφώθηκαν στα €17,7 εκατ. από €36,6 εκατ. το 2010.

Η εταιρεία παρουσίασε θετικές ταμειακές ροές κατά τη διάρκεια του 2011. Η θετική τάση που σημειώθηκε στην αρχή του έτους συνεχίστηκε, με τον καθαρό δανεισμό να μειώνεται κατά €17,4 εκατ. σε σύγκριση με το 12μηνο του 2010.

Οι θετικές ταμειακές ροές είναι ακόμα πιο σημαντικές, αν ληφθεί υπ’ όψιν πως οι επενδύσεις έφτασαν τα €75,3 εκατ. για το έτος, ενώ όταν δόθηκαν οι προβλέψεις για θετικές ταμειακές ροές το 2012, οι επενδύσεις είχαν υπολογισθεί στα €50 εκατ., μη περιλαμβανομένων των επενδύσεων σε νέα έργα.

Το Δ’ Τρίμηνο του έτους ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Intralot αυξήθηκε κατά 8,8% φτάνοντας τα €345,9 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 2,7% στα €41,7 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) σημείωσαν αύξηση 135,2% φτάνοντας τα €24.0 εκατ. και τα Καθαρά Κέρδη έφτασαν τα €6,8 εκατ.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε κατά 19,5% φτάνοντας τα €131,7 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBΙTDA) μειώθηκαν κατά 20,1% φτάνοντας τα €19,4 εκατ. από €24,2 εκατ. και τα κέρδη μετά φόρων (EAT) ανήλθαν σε €1,6 εκατ. από €2,1 εκατ. το 2010.

Αντωνόπουλος: Πετύχαμε θετικές ταμειακές ροές

Με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2011, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σημείωσε: “Πέρυσι είχαμε προβλέψει θετικές ταμειακές ροές για το 2011, έναν στόχο τον οποίο πετύχαμε και ξεπεράσαμε παρά τις υψηλότερες επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε σε νέα έργα. Από το 2012 και εφεξής θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στη βελτίωση των ταμειακών ροών, αναζητώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες στην αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Το 2012 αναμένουμε να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έτος, λόγω των πολυάριθμων νέων ευκαιριών και εξελίξεων στον κλάδο. Στην Ευρώπη συνεχίζεται η απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Η πιο σημαντική περίπτωση είναι αυτή της Γερμανίας, η οποία σχεδιάζει να ανοίξει την αγορά του αθλητικού στοιχήματος μέσα στο 2012. Η Βουλγαρία, μία από τις σημαντικότερες αγορές που δραστηριοποιούμαστε, αναμένεται να ρυθμίσει σύντομα την αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, γεγονός που θα ενισχύσει τη θέση μας στη χώρα. Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η θυγατρική μας στη Μάλτα αναδείχθηκε προτιμητέος ανάδοχος στο διαγωνισμό για την ανανέωση της υφιστάμενης άδειας τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Στην Αμερική, προχωράει η νομιμοποίηση των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, η οποία θα περιλαμβάνει αριθμολαχεία, πόκερ και παιχνίδια τύπου καζίνο. Όσον αφορά την παρουσία μας στις ΗΠΑ, η πρόσφατη συγχώνευση των τζακποτ του Powerball και του Megamillions αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την εβδομάδα το τζακποτ του Megamillions σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας τα $500 εκατ. Στη Νότια Αμερική περιμένουμε να προκύψουν νέες ευκαιρίες, ειδικά σε περιοχές, όπου η Intralot έχει ήδη παρουσία, όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Περού και η Τζαμάικα.

Στην Ασία και την Ωκεανία υπάρχουν επίσης σημαντικές ευκαιρίες και προκλήσεις, όπως η νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες θα δώσουν μεγάλη ώθηση στον κλάδο μέσα στα επόμενα χρόνια, ειδικά σε χώρες, όπως η Κίνα και το Βιετνάμ. Ευκαιρίες επίσης παρουσιάζονται στις Φιλιππίνες και την Αυστραλία, ενώ στην Ταϊβάν θα προκηρυχθεί διαγωνισμός εντός του έτους.

Στην ελληνική αγορά, οι νέες ευκαιρίες περιλαμβάνουν την πώληση αδειών για το νέο Ξυστό Λαχείο και τα Κρατικά Λαχεία, τα βιντεολόττο (VLTs), τα Διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και του ΟΔΙΕ.

Μία από τις μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις της ηγέτιδας θέσης της Intralot στην παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών είναι η καινοτομία και η τεχνολογική υπεροχή της. Η INTRALOT βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό σε τεχνολογικό επίπεδο. Η καινοτομία προσφέρει στην εταιρεία υψηλές αποδόσεις με χαμηλή κεφαλαιακή επένδυση.

Πρόσφατα ανακοινώσαμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το Lottery TV, μία ολοκληρωμένη λύση που προσφέρει πλούσια σε περιεχόμενο τυχερά παιχνίδια στα πρακτορεία, το HomeSmartPlay, που προσφέρει στους παίκτες στο σπίτι πρόσβαση σε έναν εκτενή κατάλογο αθλημάτων, το iGEM, την πιο σύγχρονη πλατφόρμα για μηχανές βιντεολόττο, το Racing for Lotteries, την καινοτόμο προσέγγιση μας για εικονικούς και πραγματικούς αγώνες racing, το Genion, το νέο πολύ-λειτουργικό τερματικό μας και το Nefos, τη λύση cloud της Intralot. Ακόμα, παρουσιάσαμε την πλατφόρμα Universal Gaming, η οποία επιτρέπει πρόσβαση στα τυχερά παιχνίδια τόσο μέσω των πρακτορειών, όσο και του Διαδικτύου, και η οποία αποδείχτηκε η καλύτερη στρατηγική για την είσοδο των Λοταριών στην αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Επιπλέον, η INTRALOT προχώρησε στη δημιουργία Gaming Cluster, ένα μοντέλο που ξεκίνησε από το Corallia στην Ελλάδα, και θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, με στόχο να προσφέρουμε στους πελάτες μας πρωτοποριακό δημιουργικό περιεχόμενο παιχνιδιών και νέες τεχνολογίες.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες μας άρχισαν να αποδίδουν στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας και μαζί με την παγκόσμια λειτουργική υπεροχή μας και την τεχνογνωσία μας, αναμένεται να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της INTRALOT τα επόμενα χρόνια και ταυτόχρονα να βελτιώσουν περαιτέρω τα οικονομικά μας αποτελέσματα.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v