Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tέλος στην κόντρα ΟΤΕ- Forthnet

Τέλος στην κόντρα ΟΤΕ και Forthnet βάζει η απόφαση της δεύτερης να παραιτηθεί από τον όρο της αποκλειστικής μετάδοσης του προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Tέλος στην κόντρα ΟΤΕ- Forthnet
Τέλος στην κόντρα ΟΤΕ και Forthnet βάζει η απόφαση της δεύτερης να παραιτηθεί από τον όρο της αποκλειστικής μετάδοσης του προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Η κίνηση αυτή έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κι έτσι το θέμα δεν απασχόλησε την Ολομέλεια, όπως είχε προγραμματιστεί.

Σημειώνεται ότι τον όρο της αποκλειστικότητας που είχαν θέσει οι εταιρίες Forthnet A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E, στις συμφωνίες με τους τηλεοπτικούς σταθμούς είχε καταγγείλει ο ΟΤΕ περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τελικά σήμερα δόθηκε το «πράσινο φως» προκειμένου και ο ΟΤΕ να «ανεβάσει» στη πλατφόρμα του τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια αποφάσισε κατά πλειοψηφία, αντί της εξέτασης της υπόθεσης, να αποδεχθεί τις δεσμεύσεις από τις εταιρίες Forthnet A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E, όπως τελικά διατυπώθηκαν, αναφορικά με την αποκλειστικότητα στη δορυφορική συνδρομητική αναμετάδοση του προγράμματος των ελεύθερα μεταδιδόμενων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να διασφαλιστεί, έτσι, με άμεσο τρόπο η αποτελεσματικότερη πρόσβαση ανταγωνιστών στη σχετική αγορά.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, οι εταιρίες:

(α) παραιτούνται από τον ως άνω όρο αποκλειστικότητας, και τροποποιούν αντίστοιχα τις σχετικές συμβάσεις, με άμεση ισχύ από την 27η Μαρτίου 2012,
(β) δεσμεύονται να διατηρήσουν, κατά τα λοιπά, τους όρους των κρινόμενων συμβάσεων, ως αυτές ισχύουν σήμερα, και

(γ) δεσμεύονται να μην επιδιώξουν εκ νέου την ως άνω αποκλειστικότητα για αόριστο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευση πενταετίας, οι καθών δύνανται να ζητήσουν την επανεξέταση ή/και μεταρρύθμιση των εν λόγω δεσμεύσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε σχέση με τις κρινόμενες συμβάσεις.

Οι δεσμεύσεις αυτές καθίστανται υποχρεωτικές για τις εταιρίες Forthnet A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E. Σε περίπτωση παράλειψης συμμόρφωσής τους, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τους επιβάλει πρόστιμο μέχρι ποσοστού 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της προηγούμενης της έκδοσης της απόφασης χρήσης.

Η ανακοίνωση της Forthnet

Η εταιρία ανακοινώνει ότι, κατά την σημερινή ακρόαση της υπόθεσης της καταγγελίας του ΟΤΕ κατά του Ομίλου Forthnet, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποδέχθηκε τις δεσμεύσεις που πρότειναν οι εταιρείες Forthnet A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E , για άρση της αποκλειστικότητας στις συμβάσεις που διατηρούν με τους ιδιωτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας.

Κατόπιν τούτου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, θεωρώντας ότι οι δεσμεύσεις του Ομίλου Forthnet αντιμετωπίζουν επαρκώς τις προκαταρκτικές ανησυχίες της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, έκλεισε την υπόθεση της καταγγελίας, κρίνοντας ότι δεν υφίσταται περαιτέρω λόγος εξέτασης της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v