Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Μονόδρομος η πώληση και άλλης θυγατρικής

Στην πώληση άλλης μιας βαλκανικής θυγατρικής του θα... αναγκαστεί να προχωρήσει ο ΟΤΕ για να μειώσει ακόμη περισσότερο τον δανεισμό του με διαδικασίες που θα αποφασιστούν εντός του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

OTE: Μονόδρομος η πώληση και άλλης θυγατρικής
Στην πώληση άλλης μιας βαλκανικής θυγατρικής του θα... αναγκαστεί να προχωρήσει ο ΟΤΕ προκειμένου να μειώσει ακόμη περισσότερο τον δανεισμό του, με διαδικασίες μάλιστα που θα αποφασιστούν εντός του α΄ εξαμήνου της χρονιάς.

Στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του Οργανισμού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, γνωστοποίησε ότι η πώληση και άλλης θυγατρικής αποτελεί μονόδρομο, αφού έχουν εξαντληθεί οι εναλλακτικές για αναδιάρθρωση ή για μεγαλύτερη μείωση του δανεισμού.

Ο κ. Τσαμάζ ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους είχε κάνει σαφές αυτό που επανέλαβε και χθες, ότι για να κλείσει ενδεχόμενο κενό χρηματοδότησης η διοίκηση, ιδανικά, δεν θα ήθελε να λάβει μέτρα που θα σήμαιναν π.χ. μείωση των επενδύσεων για υποδομές στην Ελλάδα και θα προτιμούσε να προχωρήσει στην πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου του εξωτερικού.

Ο ΟΤΕ έχει ήδη ζητήσει έγκριση από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πώληση του δορυφόρου Hellas Sat στο πλαίσιο της μείωσης του δανεισμού.

Ωστόσο, όπως είπε χθες ο κ. Τσαμάζ, το όλο θέμα καθυστερεί λόγω ελληνικού δημοσίου, αφού η διαδικασία πώλησης του Hellas Sat δεν μπορεί να ξεκινήσει επίσημα εάν δεν δώσει το πράσινο φως η κυβέρνηση.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στο μέτωπο της συγχώνευσης της RomΤelecom με την Cosmote Romania, με ευθύνη του ρουμανικού δημοσίου, όπως ανέφερε η διοίκηση του Οργανισμού, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος του ΟΤΕ είναι να ενισχύσει τη θέση του στην τοπική αγορά και το μερίδιό του να μην πέσει κάτω του 51-53%.

Σημειώνεται ότι το 2012 λήγουν τραπεζικά δάνεια του ΟΤΕ ύψους 763 εκατ. ευρώ και το 2013 δάνεια 894 εκατ. ευρώ και ομόλογα ύψους 1,24 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή απόφαση της ρυθμιστικής αρχής να εγκρίνει επτά οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, ο επικεφαλής του Οργανισμού τη χαρακτήρισε προπέτασμα καπνού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προγράμματα που δεν διαφοροποιούν τον ΟΤΕ έναντι του ανταγωνισμού. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι εγκρίσεις για άκρως ανταγωνιστικά προγράμματα του Οργανισμού στο ADSL και στο VDSL αναμένονται ακόμη χωρίς αποτέλεσμα.

Έγκριση συμβάσεων με Deutsche Telekom

Χθες η έκτακτη γενική συνέλευση ενέκρινε τη σύναψη συμβάσεων με την Deutsche Telekom AG.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, συζητήθηκαν και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν η παροχή ειδικής άδειας της γενικής συνέλευσης για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ αφενός της Deutsche Telekom AG (DTAG) και αφετέρου της ΟΤΕ Α.Ε. και θυγατρικών της (COSMOTE ΕΛΛΑΔΑΣ, AMC, GLOBUL, COSMOTE ROMANIA, ROMTELECOM) για την παροχή από τη DTAG συγκεκριμένων υπηρεσιών (Service Arrangements), και οι βασικοί όροι των ως άνω συμβάσεων, ενώ ανατέθηκαν κι οι σχετικές αρμοδιότητες για την καταβολή στην Deutsche Telekom αντιτίμου για τη χρήση από τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του υπηρεσιών της γερμανικής εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v