Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Η νέα μετοχική σύνθεση (update)

Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους αναμένουν στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας συγκεκριμένες εξελίξεις από δύο κρίσιμα μέτωπα και συγκεκριμένα αυτό του Αστέρα Βουλιαγμένης και αυτό της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Πως διαμορφώνεται η μετοχική σύνθεση μετά το placement.

Εθνική: Η νέα μετοχική σύνθεση (update)
του Γιώργου Μαντέλα

Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους αναμένουν στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας συγκεκριμένες εξελίξεις από δύο κρίσιμα μέτωπα και συγκεκριμένα αυτό του Αστέρα Βουλιαγμένης και αυτό της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Ανώτατη πηγή της Εθνικής έκανε γνωστό πριν από λίγο στο euro2day.gr πως σε ότι αφορά το project του Αστέρα Βουλιαγμένης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιλεγεί ο διεθνής σύμβουλος ο οποίος θα αναλάβει να διερευνήσει εντός κι εκτός Ελλάδος, το ενδιαφέρον για την ανάληψη από τρίτο του μάνατζμεντ της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά στην ΑΓΕΤ ο σύμβουλος, όπως έγινε γνωστό στο euro2day.gr έχει ήδη επιλεγεί και σύντομα θα ανακαταθέσει τις προτάσεις του στη διοίκηση του ομίλου για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη συμμετοχή της τράπεζας στην εταιρία.

Εξάλλου, εντυπωσιακή είναι η διαφοροποίηση, της μετοχικής σύνθεσης της Εθνικής Τράπεζας, τους τελευταίους μήνες, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Τράπεζας.

Ειδικότερα, μετά τη διάθεση κυρίως σε ξένους, αλλά και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές του 7,46% των μετοχών της ΕΤΕ, που ήταν στον έλεγχο του δημοσίου, το ποσοστό συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών ανήλθε σε 29,006%.

Σημειώνεται ότι στις 18 Μαρτίου 2004 το ποσοστό ήταν 17,634% στις 18 Απριλίου 2004 17,587%, στις 18 Μαΐου 2004 17,803% και στις 30 Σεπτεμβρίου 2004 19,530%.

Οι ιδιώτες επενδυτές κατέχουν το 28,177%, ενώ οι φορείς (κύριας, επικουρικής, προνοίας, ασθενείας) ασφάλισης ΝΠΔΔ, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κατέχουν το 13,495%, οι φορείς ασφάλισης ΝΠΙΔ, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ίδιου υπουργείου κατέχουν ποσοστό 3,980% και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου αυτού, κατέχουν ποσοστό 2,381%. Το ποσοστό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων ανέρχεται σε 4,830%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v