Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στη δημοσιότητα η συμφωνία με την Intralot

Τη συμφωνία που υπέγραψε με την Intralot τον Ιούλιο του 2010 έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ, χωρίς να συμπεριλάβει τα παραρτήματα.

ΟΠΑΠ: Στη δημοσιότητα η συμφωνία με την Intralot
Τη συμφωνία που υπέγραψε με την Intralot τον Ιούλιο του 2010 έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ, χωρίς να συμπεριλάβει τα παραρτήματα.

Με βάση τη συμφωνία, η Intralot διαθέτει δικαίωμα πρώτης προτίμησης για προμήθειες του Οργανισμού σε περίπτωση που προσφέρει έκπτωση 3% επί του τιμήματος που θα προσφέρει ο μειοδότης.

Όπως αναφέρεται στη συμφωνία "σε περίπτωση που η ΟΠΑΠ Α.Ε. προβεί σε επιλογή συστημάτων τρίτων μέσω οποιασδήποτε διαδικασίας επιλογής, παρέχεται διά του παρόντος δικαίωμα προτίμησης υπέρ του Εργολάβου, εφόσον ο τελευταίος κατά την αξιολόγηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προσφέρει ισοδύναμο σύστημα (τεχνικές, λειτουργικές προδιαγραφές και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης) έκπτωση 3% επί του τιμήματος αυτού, που προέκυψε από τη διαδικασία επιλογής σύμφωνα με τις διαδικασίες της ΟΠΑΠ Α.Ε.".

Σημειώνεται ότι τα παραρτήματα της συμφωνίας των δύο εταιριών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς καλύπτονται από "ρήτρες εχεμύθειας".

Με βάση τη συμφωνία ΟΠΑΠ-Intralot "έκαστο των συμβαλλόμενων μερών θα φέρει την ευθύνη της παράβασης των όρων του παρόντος άρθρου από τους υπαλλήλους, συνεργάτες ή και υπεργολάβους.

Τα μέρη συμφωνούν ότι για εκάστη παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας σύμφωνα με τους όρους του παρόντος ή και των λοιπών δεσμεύσεων από την Κυρία Σύμβαση είτε από τον Εργολάβο ή την
ΟΠΑΠ Α.Ε. και τους υπαλλήλους, συνεργάτες υπεργολάβους αυτών,  το μέρος που παραβιάζει την υποχρέωση εχεμύθειας θα υποχρεούται να καταβάλει στο άλλο μέρος ποινική ρήτρα ύψους πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ, την οποία τα μέρη θεωρούν και αναγνωρίζουν ως εύλογη και δίκαιη.

Διευκρινίζεται ότι τα μέρη συμφωνούν και αναγνωρίζουν ότι η
ΟΠΑΠ Α.Ε. θα δύναται για λόγους διαφάνειας να αναρτήσει στη δικτυακή της ιστοσελίδα το σώμα του παρόντος Ιδιωτικού  Συμφωνητικού (άνευ παραρτημάτων) και ότι δεν επιβάλλεται ουδεμία ρήτρα εις βάρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. εκ της αιτίας αυτής".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v