Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Aύξηση 12% στα προ φόρων κέρδη

Αύξηση 10% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου Lavipharm σε ενοποιημένη βάση για το α΄τρίμηνο του 2001. Σε επίπεδο μητρικής η εταιρία παρουσίασε αύξηση στα προ φόρων κέρδη της τάξης του 12%.

Lavipharm: Aύξηση 12% στα προ φόρων κέρδη
Tα οικονομικά αποτελέσματα τόσο σε ενοποιημένη βάση όσο και σε επίπεδο μητρικής για το α΄τρίμηνο, ανακοίνωσε η εταιρία Lavipharm.

Συγκεκριμένα, με αύξηση 32% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας, φθάνοντας το 1,0 εκ. ευρώ, έκλεισε το α΄τρίμηνο του 2002 για τον όμιλο Lavipharm. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2,7 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αύξηση εμφάνισαν και οι ίδιες πωλήσεις του ομίλου Lavipharm φθάνοντας στα 55,9 εκ. ευρώ από 52,8 εκ. ευρώ που ήταν το α΄τρίμηνο του 2001. Αναλύοντας τις ίδιες ενοποιημένες πωλήσεις, οι πωλήσεις στα φαρμακεία αποτελούν το 69% επί του συνόλου και ακολουθούν οι πωλήσεις σε φαρμακαποθήκες και οι εξαγωγές με 14% και 9% αντίστοιχα.

Επίσης, σημαντική ήταν η μείωση των εξόδων διοίκησης, σε ενοποιημένο επίπεδο και ως ποσοστό επί των ιδίων πωλήσεων κατά 13,4% σε σχέση με το α΄τρίμηνο του 2001, ενώ τα έξοδα διάθεσης μειώθηκαν αντίστοιχα κατά 22%, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή προσπάθεια της εταιρίας για συμπίεση των εξόδων αυτών.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2002 της εισηγμένης Lavipharm A.E., τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν άνοδο κατά ποσοστό 12% και ανήλθαν στα 1,7 εκ. ευρώ από 1,5 εκ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Την περίοδο αυτή, οι ίδιες πωλήσεις της Lavipharm A.E. έφθασαν στα 7,2 εκ. ευρώ από 7,7 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2001.

Η Lavipharm δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή, εισαγωγή, προώθηση και διανομή φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα και το 2001 ο κύκλος εργασιών του ομίλου Lavipharm έφθασε τα 290,6 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v