Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μείωση προσωπικού, επαναλειτουργία Cosmorom

Πριν από το τέλος του έτους τοποθετεί χρονικά ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, την παρουσίαση του σχεδίου για περικοπή προσωπικού μέσω της εθελουσίας εξόδου, το οποίο περιλαμβάνει συνταξιοδότηση 6.200 εργαζομένων μέχρι τη λήξη του 2005. Τα σχέδια για Cosmorom.

ΟΤΕ: Μείωση προσωπικού, επαναλειτουργία Cosmorom
του Σταμάτη Ζαχαρού

”Είμαστε στα τελικά στάδια της προετοιμασίας του σχεδίου για περικοπή προσωπικού μέσω της εθελουσίας εξόδου και θα το παρουσιάσουμε στην κυβέρνηση και τα συνδικάτα πριν το τέλος του έτους” δήλωσε πρίν από λίγο κατά τη διάρκεια conference call ο κ. Βουρλούμης, λέγοντας ότι το σχέδιο περιλαμβάνει συνταξιοδότηση 6.200 ατόμων μέχρι το τέλος του 2005.

”Για να πετύχουμε το στόχο μας ή να φθάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι” δήλωσε ο κ. Βουρλούμης. ”Επίσης, πιέζουμε την Κυβέρνηση να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερο στη συγκεκριμένη προσπάθεια”, συνέχισε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

”Το αποτέλεσμα δεν θα αφορούν μόνο στο οικονομικό, αλλα κυρίως στην αλλαγή της νοοτροπίας και αυτό μας εδνδιαφέρει πολύ”, συνέχισε ο κ. Βουρλούμης.

Ο κ. Βουρλούμης είπε επίσης ότι τα συνδικάτα καταννοούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΟΤΕ και την ανάγκη περικοπής του κόστους.

Σχετικά με την κακή πορεία των οικονομικών αποτελέσμάτων της μητρικής εταιρίας, ο κ. Βουρλούμες χαρακτήρισε και το επερχόμενο έτος ως εξαιρετικά δύσκολο και απέδωσε μέρος της αβεβαιότητας στην ”απρόβλεπτη”, όπως τη χαρακτήρισε, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Αναφερόμενος στην εκκαθάριση των επενδύσεων στο εξωτερικό, ο κ. Βουρλούμης αναφέρθηκε στις συμφωνίες που έχει συνάψει ο ΟΤΕ με τις κυβερνήσεις της Αρμενίας και της Σερβίας, ενώ σχετικά με την υπόθεση της Cosmorom, δήλωσε ότι ”έχουμε εκπονήσει σχέδιο για την επαναλειτουργία της εταιρίας”.

”Η συμβολή της κινητής τηλεφωνίας μελλοντικά θα είναι απαραίτητη για την RomTelecom, εκτός και αν κατευθυνθούμε σε άλλα προϊόντα όπως το DSL, που προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν σημαντική ανάπτυξη στη χώρα”, συνέχισε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Σε ερώτηση για την πορεία της μητρικής εταιρίας, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι ”φέτος δεν πρόκειται να έχει κέρδη και για το λόγο αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε τον ισολογισμό μας”.

”Το μερίδιο αγοράς της εταιρίας δεν μειώθηκε στο τελευταίο τρίμηνο, αλλά αυτό δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι μια μια τάση που διαγράφεται ή κάτι προσωρινό”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v