Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκποίηση μετοχών από τη Μυτιληναίος

Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την 16.02.2012 συνεδρίασή του αποφάσισε την εκποίηση μετοχών των 6.610 κλασματικών υπολοίπων τα οποία προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ.

Εκποίηση μετοχών από τη Μυτιληναίος
Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την 16.02.2012 συνεδρίασή του αποφάσισε την εκποίηση μετοχών των 6.610 κλασματικών υπολοίπων τα οποία προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ποσού ευρώ 5.957.141,54 με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιο. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέβαλε την 06.03.2012 γραπτό αίτημα προς την Επιτροπή Kεφαλαιαγοράς για τη χορήγηση άδειας εκποίησης των κλασματικών υπολοίπων και το διορισμό του μέλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών που θα διενεργήσει την εν λόγω εκποίηση.

Ως ημερομηνία εκποίησης, η οποία θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον έναν μήνα από την ημερομηνία κατάθεσης της εν λόγω αίτησης, προτάθηκε η 18.04.2012.

Η τιμή της εκποίησης των κλασματικών υπολοίπων δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από το 2 % της τιμής κλεισίματος της μετοχής κατά την συνεδρίαση του ΧΑ της προηγούμενης της εκποίησης ημέρας. Η εκποίηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στον όρο 2.6 του Κανονισμού του ΧΑ.

Το Μέλος που θα διενεργήσει την εκποίηση ανακοινώνει στα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ το λογαριασμό αξιών στον οποίο θα μεταφερθούν οι προς εκποίηση μετοχές. Η Εταιρεία θα υποβάλλει αίτημα στα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ για τη μεταφορά των προς εκποίηση μετοχών στο λογαριασμό του Μέλους του ΧΑ που θα διενεργήσει την εκποίηση, προσδιορίζοντας τις μερίδες των επενδυτών στο Σ.Α.Τ. και τον αριθμό των μετοχών ανά μερίδα που θα μεταφερθούν στο λογαριασμό της μερίδας αυτής.

Εάν δεν εκποιηθούν στο σύνολο τους οι μετοχές την ορισμένη ημέρα, η διαδικασία της εκποίησης θα συνεχιστεί την επομένη ημέρα. Εάν και την επόμενη ημέρα παραμείνει υπόλοιπο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ορίσει νέα ημερομηνία εκποίησης, η οποία θα απέχει τουλάχιστον ένα μήνα από την αρχική ημερομηνία εκποίησης.

Το Μέλος που θα διενεργήσει την εκποίηση θα καταθέσει για λογαριασμό της Εταιρείας το καθαρό προϊόν της εκποίησης μετά την αφαίρεση των πάσης φύσεως εξόδων και φόρων αναλογικά υπέρ του συνόλου των δικαιούχων στο Ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων το αργότερο εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία διενέργειας της εκποίησης.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει με ανακοίνωση της στο ΗΔΤ για το αποτέλεσμα της εκποίησης, για τον τρόπο της απόδοσης και των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την είσπραξη του προϊόντος της εκποίησης από τους δικαιούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v