Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Αύξηση σε μεγέθη μητρικής και ομίλου το 9μηνο

Αύξηση 24,4% στις πωλήσεις και 10,46% στα κέρδη παρουσίασε η εταιρία MLS Πληροφορική το εννεάμηνο του 2004, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Σε επίπεδο ομίλου, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 18,37% και τα κέρδη 5,26%.

MLS: Αύξηση σε μεγέθη μητρικής και ομίλου το 9μηνο
Στα 2,93 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας MLS Πληροφορική, το εννεάμηνο του 2004, σημειώνοντας αύξηση 24,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, αυτά διαμορφώθηκαν στα 1,105 εκατ. ευρώ, το εννεάμηνο του 2004, σημειώνοντας αύξηση 10,46%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 18,37% το εννεάμηνο του 2004 και ανήλθε στα 2,95 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 1,037 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5,26%.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση της MLS αναμένει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις και την κερδοφορία της για τη χρήση του 2004, γεγονός που αποδίδεται στη θετική αποδοχή των προϊόντων πλοήγησης και γλωσσικής τεχνολογίας της εταιρίας, αλλά και στον περαιτέρω εμπλουτισμό της γκάμας των διαθέσιμων προϊόντων.

Επίσης, αναφέρει, ότι πολύ σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν για την αγορά των Χριστουγέννων νέα μοντέλα του MLS Navigator, που θα απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών.

Επιπρόσθετα, μετά την πολύ πρόσφατα επισημοποίηση της συμφωνίας με τη Philips, εντός του Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο προϊόν της συνεργασίας που θα αφορά μία εφαρμογή αναγνώρισης συνεχούς λόγου στην ελληνική γλώσσα, όπου ο χρήστης θα γράφει ελληνικά στον υπολογιστή του απλά και μόνο μιλώντας του και χωρίς να απαιτείται η χρήση πληκτρολογίου.

Τέλος, η διοίκηση της MLS τονίζει, ότι ευελπιστεί να κινηθεί με διψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης σε κύκλο εργασιών και καθαρά κέρδη για τις επόμενες χρήσεις (2004, 2005, 2006).

Σημειώνεται, ότι η εταιρία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ενώ το ποσοστό των καθαρών κερδών επί του κύκλου εργασιών ανέρχεται στο 37,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v