Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Elpedison: Εστιάζει σε καταναλωτές μέσης τάσης

Με ολοκληρωμένες ενεργειακές υπηρεσίες και ειδικά τιμολόγια για καταναλωτές μέσης τάσης εμπλουτίζει τα προϊόντα της η Elpedison Τrading.

  • του Μιχάλη Καιταντζίδη
Elpedison: Εστιάζει σε καταναλωτές μέσης τάσης
Με ολοκληρωμένες ενεργειακές υπηρεσίες και ειδικά τιμολόγια για καταναλωτές μέσης τάσης εμπλουτίζει τα προϊόντα της η Elpedison Τrading.

Στις υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας η εταιρεία συνεργάζεται με τη γαλλική Schneider Electric, η οποία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής εξοπλισμού στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

H Elpedison trading, είναι θυγατρική της Elpedison στην οποία συμμετέχουν τα ΕΛ.ΠΕ., η ιταλική Edison και η κατασκευαστική Ελλάκτωρ.

Εδώ και καιρό δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στοχεύοντας πρωτίστως σε επαγγελματικούς καταναλωτές.

Πρόσφατα προχώρησε στη διαμόρφωση ειδικών τιμολογίων και για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στη μέση τάση, κατανοώντας τις ιδιαίτερες ενεργειακές ανάγκες τους, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να αξιοποιήσει τα περιθώρια που προσφέρουν τα συγκεκριμένα τιμολόγια, αλλά και οι υπερβολικές χρεώσεις στο σκέλος ισχύος τις οποίες επιβάλλει η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, για πελάτες με ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και 3 GWh (γιγαβατώρες) ανά μετρητή, η Elpedison προσφέρει τη σειρά Energy Plus, με τα προϊόντα Energy Plus High και Energy Plus Low.

Οι πελάτες, με συντελεστή χρησιμοποίησης από 25% μέχρι και 70%, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της επιχείρησής τους με το προϊόν Energy Plus High ενώ οι πελάτες, με συντελεστή χρησιμοποίησης μέχρι 25%, καλύπτονται αντίστοιχα με το προϊόν Energy Plus Low.

Αυτό το οποίο υπόσχεται η εταιρεία στους πελάτες της μέσης τάσης, είναι ότι διασφαλίζουν εύκολο υπολογισμό του κόστους ενέργειας για την επιχείρησή τους, ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτική, χωρίς ‘κρυφές’ χρεώσεις και ενιαία χρέωση για το σύνολο της ενεργειακής τους κατανάλωσης, χωρίς επιμέρους επίπεδα ή άλλους περιορισμούς, δεδομένου ότι χρεώνεται για την κατανάλωσή του και μόνον, χωρίς χρεώσεις ισχύος και πάγιες χρεώσεις.

Για μεγαλύτερους καταναλωτές, πάνω από 3 γιγαβατώρες το χρόνο, η Elpedioson προσφέρει εξατομικευμένη πρόταση, η οποία είναι προσαρμοσμένη στο ενεργειακό τους προφίλ.

Τέλος σε συνεργασία με τη Schneider Electric, η Elpedison Trading παρέχει υπηρεσίες αποτελεσματικής διαχείρισης της ενέργειας.

Αυτές αφορούν σε παρεμβάσεις και τοποθέτηση συστημάτων που καταλήγουν σε μακροχρόνια εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η εταιρεία αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί περίπου 3.000 μετρητές, η πλειονότητα των οποίων αφορούν επαγγελματικές χρήσεις.

Ωστόσο έχει διαμορφώσει και τη σειρά προϊόντων Energy Premium για την χαμηλή τάση τα οποία απευθύνονται στα νοικοκυριά και στις επαγγελματικές χρήσεις χαμηλής τάσης. Οι ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 180 γιγαβτώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Elpedisοn στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας είναι ότι ελέγχει την παραγωγή δύο μονάδων με συνολική ισχύ 800 μεγαβάτ, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στην Θεσσαλονίκη και τη Θίσβη Βοιωτίας, ενώ ασκεί και διασυνοριακό εμπόριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v