Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υποχώρηση κερδών 1,6% στο εννεάμηνο 2004

Υποχώρηση κατά 1,6% εμφάνισαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2004 της ΔΕΗ (ΔΛΠ) και διαμορφώθηκαν στα 256,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις ανέμεναν αύξηση κερδών κατά 2,5%-2,7%. Εξαιρουμένου του κόστους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αύξηση κερδών θα ήταν της τάξης του 13%, παρατήρησε ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Στ. Νέζης.

ΔΕΗ: Υποχώρηση κερδών 1,6% στο εννεάμηνο 2004
Υποχώρηση κατά 1,6% εμφάνισαν τα κέρδη εννεαμήνου 2004 της ΔΕΗ σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και διαμορφώθηκαν στα 256,3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Στ. Νέζης, αν εξαιρεθεί το κόστος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ανήλθε σε περίπου 60 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη θα εμφάνιζαν αύξηση κατά 13%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, τα αποτέλεσματα επηρεάστηκαν ακόμα από τις ήπιες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού και την απαγόρευση εξαγωγών που επιβλήθηκε στην εταιρία, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια ρεύματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως τις συγκέντρωσαν τα πρακτορεία Bloomberg και Reuters, ανέμεναν αύξηση κατά 2,5%-2,7%.

Τα κέρδη προ φόρων εμφάνισαν υποχώρηση κατά 0,8% στα 411,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 4,9% και διαμορφώθηκαν στα 3,078 δισ. ευρώ. Ανοδο της τάξης του 3,1% σημείωσαν τα EBITDA έως τα 929,5 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο EBITDA να μειώνεται στο 30,2%, από 30,7% πέρσι.

Τα συνολικά χρηματοοικονομικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 19,1%, ενώ ο δανεισμός σημείωσε κάμψη της τάξης του 5,1% και διαμορφώθηκε στα 4 δισ. ευρώ έναντι 3,79 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές εταιρίες, η ΔΕΗ ανέφερε πως το μερίδιο απωλειών μειώθηκε σε 9,9 εκατ. ευρώ απο 26,8 εκατ. ευρώ και ”αντιστοιχεί” στην επένδυση της εταιρίας στην Tellas.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Στέργιος Νέζης, σχολίασε ακόμα πως ”το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αντανακλά τη συνεισφορά της ΔΕΗ στην επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων. Εξ αυτού, είμαι ευτυχής να παρατηρήσω ότι η ΔΕΗ συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρές επιδόσεις προς όφελος των μετόχων της”, δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v